Mina sa 14 godina selektirana za seniorke Srema

Mlada Valjevka Mina Stanojević (14) postala je najmlađi licencirani član seniorske ekipe Odbojkaškog kluba Srem i jedna je od najmlađih igračica u najjačem domaćem odbojkaškom takmičenju.

Mina, rođena 2006. godine, odbojku je počela da trenira sa 11 godina, u šestom razredu osnovne škole, a karijeru je počela u valjevskom OK Srbijanka, najpre u pretpionirkama, a onda je vrednim treningom i nastupima na utakmicama napredovala do viših starosnih kategorija, od pionirki preko kadetkinja i juniorki, do druge ekipe seniorki Srbijanke.

Dva puta je pohađala i odbojkaški kamp Vladimira Grbića i jednom Dejana Brđovića, da bi u februaru bila stavljena na spisak pionirske reprezentacije Srbije i prošla pripreme nacionalne selekcije koje su održane u Ubu.

Prvi Minin trener u Srbijanki bio je Mile Rakić, a uz to  individualno je trenirala i sa Rajkom Stojanovićem iz OK Valjevo, koji je, videvši je kao vrlo talentovanu i vrednu, poželeo da posebno radi sa njom. Takav pristup treninzima i takmičenju joj je „otvorio vrata“ i pozivima jačih klubova u našoj zemlji, pa je Mina već prošle godine imala poziv OK Jedinstva iz Stare Pazove da pređe u njihove redove, ali, pošto je tada tek završila sedmi razred osnovne škole, to nije mogla da prihvati. Međutim, nakon što je završila osnovnu školu, ove godine su usledile nove ponude, poput beogradskog Partizana, ali je Mina prihvatila poziv novog superligaša, ekipe Srem iz Sremske Mitrovice s kojom valjevska Srbijanka ima dobru saradnju.

Naša mlada sugrađanka je u Sremskoj Mitrovici upisala sportski smer tamošnje gimnazije i već posle mesec dana treninga, po želji trenera prve ekipe, licencirana je za seniorski tim Srema i igra Super ligu kao tek jedna od četiri devojčice stare 14 godina, koje su licencirane za najjače domaće takmičenje odbojkašica.

Mina je visoka 180 centimetara igra na poziciji primača. Uz trenige i utakmice, posvećuje se učenju, a u slobodno vreme prati i analizira odbojkaše utakmice i „upija“ poteze profesionalaca. Uzori su joj reprezentativci Uroš Kovačević i Nikola Jovović, a želja joj je da srednje škole ode na neki od američkih koledža gde bi igrala odbojku.

1 comment on “Mina sa 14 godina selektirana za seniorke Srema

  1. nebitan lik

    Bravo !
    Puno zdravlja isrece !
    Izbor Amerike za buducnost je prava stvar , ali bi trebali i roditelji biti uz nju. Amerika je sjajna ali zna da bude i opasna za mlade neiskusne osobe .

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.