Javnosti Srbije i boračkoj populaciji

Stavove boračke populacije i povod za štrajk koji je najavljen za 6. oktobar prenelo je valjevsko Udurženje boraca rata od 1990. Saopštenje za javnost izdato tit povodom prenosimo u celosti:

„Nećemo odustati dok se ne postigne sporazum jer tražimo ono što nam pripada i što nam je obećano. 

Zar je ucena ako tražite primenu Zakona o borcu, ratne dnevnice, vraćanje lične invalidnine za porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide, borački dodatak i penzije za borce, bazu podataka i način sticanja statusa borca, izgled legitimacije borca, prioritetno zapošljavanje dece poginulih boraca, ratnih invalida i socijalno ugroženih i bolesnih boraca, zdravstvenu knjižicu za borce da se leče u 21 veku, izradu centralnog Spomen obeležja u Beogradu za poginule borce i umrle ratne vojne invalide, poštovanje boraca i porodica poginulih boraca? 

Sada se vidi koliko znači doneti Zakon o borcu, a koji i tako ,,tanak“ sa pravima ne može da se pripremi za primenu. 

Zakon o borcu je propis koji stvara obavezu državi da misli o korisnicima i popravlja i usklađuje isti Zakon prema stvarnim potrebama boračke populacije.

Zato je doneti Zakon o borcu posle 30 godina odličan i sada se to vidi jer imamo i pored ,,malog ništa“ veliko nešto, imamo razlog da nešto tražimo i popravljamo.

Sme li neko da se javi i kaže da je protiv istih jasnih boračkih zahteva??? 

Mi smo pokazali dobru volju za dogovorom oko ispunjenja zahteva, a ako neko misli da se poigrava sa nama kao svih ovih 30 godina dobiće štrajk 06.10.2020 i to je najveće demokratsko pravo.

Štrajk je odobren i pohvalio bi zaposlene u PS Stari Grad na izuzetno korektnom i službenom ponašanju.

Gvozdeni puk Srbije

Generalni sekretar

Bradić Ljubomir

Predsednik,

Dejan Milošević Kuna“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.