Izveštaji ustanova na Veću sa deset meseci zakašnjenja

Ovog prepodneva biće održana sednica Gradskog veća na kojoj će izmedju ostalog biti razmatrani izveštaji o poslovanju svig ustanova Grada Valjeva za 2019. godinu. Veće će takodje doneti i odluku o predlogu za namirenje dugovanja Apoteke Valjevo.

Sa deset meseci zakašnjenja članovi Gradskog veća ovog prepodneva razmatraće izveštaje o poslovanju svih ustanova u gradu za 2019. godinu. Iako su sve ustanove kao i javna preduzeća svoje izveštaje predali blagovremeno sve ono što je obeležilo njihov rad u prošloj godini tek sada će biti tema.

Suštinski gledano, izveštaji o poslovanju trebalo bi da budu uslov za usvajanje programa za narednu godinu. Preduzeće ili ustanova svaki naredni program trebalo bi da predlažu na osnovu izvršenja prethodnog,  ali u Valjevu to najčešće nije praksa. Pravo je pitanje onda kako programi bivaju odobreni , ako prethodno izvršenje nije usvojeno? Praktično gledano to znači da preduzeće ili ustanova mogu raditi loše, stvoriti gubitke, nerealizovati investicije , a da u programu za anrednu godinu takvo poslovanje bude nastavljeno jer je program usvojen, a izveštaj o poslovanju nikada nije bio tema.

Iako je opozicija u Valjevu ukazivala na pogubnost ovakvog rada i činjenicu da je sednicu Skupštine moguće održati u prostoru Centra za kulturu , sednice  Skupštine nisu održavane. S druge strane sednice Veća jesu , ali sa temama koje nisu bile vezane za poslovanja.

Tako smo izvesno došli i do činjenice da se rešavanje  duga Apoteke koji je tokom prošle i ove godine bio aktuelna tema svodio na formiranje Komisije koja će se time baviti. Efekti tog rada očito nisu bili značajni jer nije bilo ni ključnih zaključaka koje mogu doneti samo Veće i Skupština. Da li je dug u medjuvremenu rastao ili se smanjivao biće vidljivo na samoj sednici Veća.

Veće bi danas trebalo da razmatra i odluku o glavnom urbanisti grada Valjeva . I ova odluka donosi se sa zakašnjenjem u odnosu na ostale opštine KO.

Sve odluke Veća naći će se pred gradskim odbornicima na sednici , koja bi kako saznajemo , trebalo da bude održana 22 oktobra.

5 comments on “Izveštaji ustanova na Veću sa deset meseci zakašnjenja

 1. Ica smekerica

  To samo pokazuje da je ova vlast i ovaj gradonacelnik dar sa neba i hvala Bogu sto ga je poslao Valjevu, da radi kako treba i da ispravlja greske i da podize ovaj grad.

  Reply
 2. Tenderi

  Sveje ovo lepo,ja još nevidim daće neko odgovarati za svoje postupke i razne marvezacije..Nema još nijedna krivična prijava za razne tendere i trošenje novca,..Kad to bude onda skidam kapu i poštovanje do neba..

  Reply
 3. Mario

  Odluku o glavnom urbanisti
  Grada Valjeva je donela Jelena K.Odluka je pogubna jel žena nema pojima ni koje ulice postoje u Valjevu.Kako je Lazarevac dotičnu oterao u Lajkovac.Sramno je da pored naših gradj.ing,stručnih ljudi da se dovodi iz Lakovca žena koja ništa nezna.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.