Broj obolelih u neprestanom porastu-Policijski čas još nije tema

Po podacima Zavoda za javno zdravlje juče do 15h u Valjevu je registrovan još 31 slučaj korona virusa. Novooboleli registrovani su I u ostalim opštinama KO izuzev opštine Ub.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 19 Valjevaca dok je 251 osoba u kućnoj izolaciji. Ukupan broj obolelih od početka epidemije je 1478.

Ostale opštine KO: Lajkovac3, Ljig 9, Mionica 7 I Osečna 3.

Broj  pregleda, sumnjivih,verovatnih i/ili  laboratorijski  potvrđenih novoobolelih osoba u COVID ambulantama DZ i Prijemno urgentnog centra Bolnice u odnosu na prethodni dan je povećan,povećan  broj  prijema  na hospitalizaciju i  povećan broj sumnjivih,verovatnih i/ili  laboratorijski potvrđenih novoobolelih u COVID odeljenjima Bolnice (INFEKTIVNO I GRUDNO)  i kućnoj izolaciji kao i lica iz kontakta u kućnoj samoizolaciji  ukazuju na PRETEĆU epidemiološku i vanrednu situaciju u Gradu.

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 9.457 osoba, od kojih su 1.384 nalaza pozitivna na koronavirus.

Agencija Beta prenela je izjavu epidemiologa Predraga Kona koji je rekao  da za sada opicija uvođenja policijskog časa nije na dnevnom redu i da bi eventualno donošenje neke nove mere bilo vezano za Beograd gde je broj zaraženih u stalnom porastu.

1 comment on “Broj obolelih u neprestanom porastu-Policijski čas još nije tema

  1. dragan

    Ne oboleli, vec zarazeni.
    Preko 90% je asimptomatsko tj. nije obolelo.
    Mala greska

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.