Memorijalni turnir „Miroslav Aksentijević Kremić“

Odbojkaški klub Valjevo će u subotu i nedelju (12-13 septembar) održati prvi  memorijalni turnir “Miroslav Aksentijević – Kremić”, kao sećanje na tragično nastradalog trenera kluba.Turnir se održava u sklopu obeležavanja 45. godina od formiranja  kluba i organizovanog bavljenja odbojkom u našem gradu.

Ime Miroslava Aksentijevića vezano je za najveće uspehe ovog kluba I igranje u najvišem rangu naše zemlje.Veliki broj devojčica iz našeg grada prošao je kroz trenersku školu Aksentijevića. Neke od njih postale su vrhunski igrači, reprezentativke i još uvek igraju na vrhunskom nivou u velikim evropskim klubovima.

Radio je i kao pomoćni trener u reprezentaciji Srbije a zatim odlazi u susednu Hrvatsku gde preuzima muški sastav ekipe Varaždina sa kojim osvaja dve titule prvaka Hrvatske.Nakon toga radio je u Švajcarskoj, Rumuniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a kruna karijere bio je izbor za  selektora Hrvatske ženske reprezentacije koju je vodio u dva navrata i sa istom se plasirao na Svetsko prvenstvo. Zadnji angažman mu je bio u O.K.Spartak iz Subotice.

Na memorijalnom turniru koji se igra za vikend nastupiće ekipa domaćina, Partizan I Beograd iz Beograda kao i Spartak

Iz Ljiga. Zbog aktuelne epidemiološke situacije turnir će se igrati bez prisustva publike.

U subotu utakmice počinju od 17 sati a u nedelju od 12. Turnir se igra u Hali sportova

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.