Kalat podnela ostavku na mesto vd direktora

Nakon skoro dve godine nakon isteka mandata vršioca dužnosti direktora , vd direktora JKP Vidrak Jelena Kalat podnela je ostavku na ovo mesto. Po nezvaničnim saznanjima na sednici Skupštine biće izabran novi vršilac dužnosti , a informacije govore da se na ovo mesto vraća Ksenija Badem.

Još od 2016. godine u JKP Vidrak nije bilo direktora izabranog na konkursu i u četvorogodišnjem mandatu. Nakon Djordja Milanovića koji je ovu dužnost obavljao od 2012. do 2016. godine na ovom mestu smenjivali su se brojni kadrovi. Tako je u statusu vršioca dužnosti partijski rešeno imenovanje Sladjane Marković koja potom nije imala postavljenje u mandatu. Zanimljivo jje da je poslednjih godina JKP Vidrak ostao praktično bez 80 zaposlenih , a ovoj činjenici kumovala je zabrana zapošljavanja. Ipak pored činjenice da pravi i potrebni kadrovi nisu mogli doći u ovo javno preduzeće stalno radno mesto dobila je upravo Markovićeva. To je bio i način da se par godina kasnije praktično prebaci u Upravu gde je ubrzo dobila i načelničko rešenje.

Sladjana Marković

Konkurs za izbor direktora po prestanku mandata Markovićeve bio je prava eigma i za preduzećće , ali i Valjevce s obzirom da javnosti nikada nije saopšteno koji je pravi razlog najpre odlaganja konkursa , a potom i potpunog poništenja. Direktorovanje Markovićeve u JKP Vidrak oštro je kritikovao za skupštinskom govornicom njen tadašnji partijski kolega Milan Marković.

JKP Vidrak tada je dobio novog vršioca dužnosti direktora. Ksenija Badem Nenadović postavljena je na mesto direktora JKP „Vidrak“ na sednici Skupštine 3. novembra 2017.godine, ali se na tom mestu nije zadržala u mandatu od godinu dana jer je već u maju naredne godine , 2018. godine, podnela ostavku na to mesto. „Zbog nemogućnosti da nesmetano obavljam posao vd direktora, a što je prouzrokovano raznim dešavanjima i verovatno mojom nespremnosti da vršim ovu funkciju dajem neopozivu ostavku na mesto vd direktora“, navela je Nenadović u ostavci. Valjevska javnost ubrzo je nezvanično  saznala da je ista zapravo odluku donela kako bi izbegla dalje pritiske I direktive. Medju prvim direktivama koja je tada stigla iz čuvenog Kabineta bila je da Markovićeva mora biti postavljena za pomoćnika direktora.

Ksenija Badem

Početkom juna 2018. godine na mesto vd direktora postavljena je Jelena Kalat koja je na ovo mesto došla iz redova zaposlenih u Domu zdravlja. Njen mandat obeežile su brojne afere, istrage u kojima su učestvovala I beogradska nadležna odeljenja policije I tužilaštva.. Epilog ovih istraga za sada nije poznat javnosti. Ipak Kalatovu je valjevska javnost bliže upoznala iz afere stana socijalnog stanovanja koji je svojevremeno dobila na korišćenje zbog izbeglikog statusa. Ovu informaciju obelodanili su članovi Stranke moderne Srbije na konferenciji za novinare.Istu informaciju Kalatova je pokušala da objasni na VTV-u, svojim izbegličkim statusom , a potom I činjenicom da ne poseduje drugu stambeu jedinicu. Ova izjava pala je u vodu već narednog dana kada je javnost obaveštena da Kalatova poseduje stan u karadjordjevoj ulici čiji je vlasnik. Još jedan dokaz podataka iz Katastra nepokrenosti bila je I prijava koju je Kalatova podnela zbog buke protiv UBR koji su u to vreme štrajkovali navodeći adresu u policiji kao Karadjordjevu.

Pod pritiskom javnosti , stan je vratila gradu I brzo izmirila dugovanja za isti. Epilog dešavanja vezanih za projekat Nevidljiva deca I njene uključenosti kao menadžera projekta  koji je takodje predmet istrage nadležnih organa nikada nije saopšten javnosti . Neki izvori navode da je process još uvek u toku.

Jelena Kalat

Grad je potom raspisao konkurs za direktora ovog preduzeća, ali na sednici Skupštine Kalatova nikada nije imenovana . Izvori iz redova komisije zadužene za izbor direktora tada su navodili da je Kalatova u sistemu konkursnog ocenjivanja dobila jedva prelaznu ocenu.

Ipak  na mestu ditektora u status vd Kalatova se zadržala duže nego što  to zakonske mogućnosti dozvoljavaju.

Po informacijama do kojih je Vamedia došla Kalatova je u toku jučerašnjeg dana podnela ostavku na mestu vršioca dužnosti direktora , a par sati kasnije I kadrovska komisija uradila je rešenje o razrešenju.

Isti izvori navode da bi na njeno mesto ponovo mogla doći Ksenija Badem . Da li će tako I biti , s obzirom da je po istim saznanjima Badem trenutno angažovana na projektu “Beograd na vodi” sa prebivalištem u Beogradu , biće vidljivo već na sutrašnjoj sednici Skupštine grada.

17 comments on “Kalat podnela ostavku na mesto vd direktora

 1. Duško

  I ja pitam ove naprednjake da li ih je sramota kakav kadar imaju. I to k ao da nije bitno. Isterani iz policije, bili na robiji zbog krađe,sex manijaci, kupljene škole, trgovina ljudima itd. Kao da ovi iz Bg ne znaju o ranim radovima valjevskih naprednjaka.

  Reply
 2. Мама

  ОК, хоће ли Јелена Калат одговарати за свој нерад ?

  Reply
  1. Max

   Taj dečko je još gori od Jelene Kalat. Ne zna ni gde je došao a ni gde je pošao. Tako kažu radnici…

   Reply
 3. Sava

  Maki tvoj komentar je neozbiljan,pa Beljic je do juce imao od skole molerski zanat.Uzgred, u tekstu je slucajno ili namerno izostavljevo da je dir.bio i g din Janko Gagic.Radi istine.

  Reply
 4. Revizor

  Direktor JKP VIDRAK Valjevo MORA BITI čovek iz Valjeva, muškarac, sa završenim DRŽAVNIM FAKULTETOM!!! HAUG!!!

  Reply
 5. Master profesor fizičkog vaspitanja

  Ostavka je bila NEMINOVNA! Cele godine je cenzurisano grad Valjevo
  sa svojim NERADOM, breee!
  JKP Vidrak je dobilo iz gradskog budžeta 18 MILIONA DINARA za
  košenje travnatih javnih površina. Gde su te pare utrošene, kad je dobar deo tih
  površina ostao NEPOKOŠEN???
  Ko jecenzurisano novac opredeljen za Projekat“ NEVIDLJIVA DECA“???
  Za sve ovo, ova teta mora KRIVIČNO ODGOVARATI, a onda nek se
  vraća u svoj rodni Knin. Dosta je nju Valjevo ranilo lebom.

  Reply
 6. Дверјанин014

  ОДГОВОРНОСТ ЗА НЕРАД, БАХАТОСТ И НЕСПОСОБНОСТ ??? ЗАТО,
  ПРОМЕНА СИСТЕМА,СИГУРНОСТ ЗА СВЕ.

  Reply
 7. Istina

  А, шта ради ова Бадем у Београду на води?

  Остасмо без државе.

  Једна установа која је кључна у граду се фрља са неким именима за директоре…

  Па град смрди 8 година. Нити знају да га оперу ни лети ни зими. Брука!

  Reply
  1. Srboljub

   Kalat, zgodna? Ne treba preterivati sa superlatvima. Dovoljno je njeno poslovno-direktorsko umece. Dok se ne shvati da su ovo javne gradske sluzbe ko je treba ne samo da odrzavaju vec i da oplemene grad, a ne da busy meta partiske oktimacine, kalaj rabota (ili ti, is tog posla nista).

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.