Gradsko veće smanjilo plate funkcionerima

Gradsko veće donelo je odluku o smanjenju koeficijenata za postavljena lica čime se njihove zarade umanjuju . Na nepavilnosti prilikom obračuna koeficijenta svojevremeno je reagovao I državni revizor , ali tadašnja vlast nikada nije donela odluku o smanjenju već je odluku revizora nazivala konstatacijom. Novom odlukom zarade su smanjene ne samo za tri plate koje je tražio revizor već i za ostale funkcionere, postavljena lica.

Novom odlukom Gradskog veća o smanjenju koeficijenata praktično zakonski prestaje da važi odluka doneta 17. jula 2018. godine . Za ceo slučaj nezakonitih plata valjevska javnost nikada ne bi saznala da DRI  u izveštaju o izvršenoj reviziji  nije u delu nepravilnosti ukazao na :

 -Tokom 2018. godine prilikom obračuna i isplate plate za izabrana lica –Predsednika Skupštine, Gradonačelnika i Zamenika gradonačelnika  primenjen je veći koeficijent  od koeficijenta odredjenog zakonom o platama u državnim organima i javnim službama za izabrana llica u gradovima. 

Novo Gradsko veće ostalo je u zakonskim okvirima , ali je zarade kako se moglo čuti, smanjilo I više. Dok je revizor tražio smanjenje koeficijenata za samo tri plate : gradonačelnika, zamenika I predsednika skupštine , novo Veće otišlo je korak dalje proširivši odluku I na ostale funkcionere.

 Poslednji podaci o zaradama objavljeni su u listu Napred pri čemu je  najplaćeniji gradski funkcioner bio  gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, koji je radio puno radno vreme i u dane verskog praznika, tako da je u martu njegova mesečna zarada iznosila 145.693 dinara, a za april 145.242,7 dinara, dok je njegov zamenik dr Zoran Živković primio nešto preko 123 hiljade za mart, a za april 122.638 dinara.Načelnica Gradske uprave Jelica Panjković Tešić zaradila je u martu 125.875, a u aprilu 125.474 dinara, dok su plate njene zamenice Dragane Đenić oba meseca bile preko 113 hiljada dinara. Ništa lošije nisu prošli ni plaćeni članovi Gradskog veća koji su primili zarade u rasponu od 98 000 do 101 000 dinara.

Primera radi plata gradonačelnika Lazara Gojkovića će sada  biti niža I do 30%.

“Kao predstavnici novog rukovodstva grada najmanje što možemo da uradimo na samom početku je da krenemo od primene zakona upravo na nama samima pa je I to  razlog za umanjenje plata nama funkcionerima.  A kao izabranici naroda ovu odluku donosimo sa željom da primerom pokažemo našu dobru volju, kao i solidarnost zbog teške situacije izazvane korona virusom. I na kraju mislimo da su ovakve i buduće slične odluke Gradskog veća usko povezane sa moralom i zdravim razumom” stav je novog Gradskog veća.

16 comments on “Gradsko veće smanjilo plate funkcionerima

 1. Miki

  Gvozdenović i ekipa su na vreme zaradili . Neka oni vrate to što je bilo protiv zakona . To da bude sledeća odluka.

  Reply
 2. Ica smekerica

  Svaka cast novom gradonacelniku! Kako je seo vec se desavaju dobre stvari i pozitivni pomaci. I ne sedi vec radi na sve strane ide i bori se za svoj grad!

  Reply
 3. Master profesor fizičkog vaspitanja

  Ovi biši cenzurisano DA VRATE I ZADNJI DINAR u gradsku kasu , koji su
  POTIVZAKONITO naplatili od 2018. godine pa do sada!!!
  Ako se takva odluka ne donese na Gradskom veću, smatraćemo
  da je i ova nova lokalna vlast LcenzurisanoA!!!

  Reply
 4. Kole

  Svim zaposlenim u Opštini treba smanjiti pla2. Jer u zadnjih 4.godine a ta praksa se nastavila i ove godine niko pošteno nije dobio posao. Niko

  Reply
 5. Hiram

  Da li će novo gradsko rukovodstvo pokrenuti postupak za povraćaj novca u gradski budžet i kažnjavanje prethodnika i stranačkih kolega koji su sebi nezakonito povećali plate?

  Reply
 6. Sveta

  Pa to su obicne plate.Kakvi ste vi manipulatori.Hocete na tome da dobijete poene.Sram vas bilo.

  Reply
 7. I treba

  Godinu dana ne možete dobiti poresko rešenje,a plate se povećavaju, zašto za ne rad, bravo gradonačelniče

  Reply
 8. Zacudjen

  Smanji ti svoju pa dobij poene.. Jel moguce da i ovakvi potezi budu osudjeni. Svaka cestitka. Samo nastavite pozitivno

  Reply
 9. pijer

  a vide zamenika gradonacelnika, pije Vujic vodu i zuti sokic, samo bajadere fale. Inace. pozrdavljam odluku da spuste plate kao i odluku da clanovi veca i skupstinski odbornici piju Vujicevu vodu, sto znaci da se tata ove igre vratio u Valjevo na velika vrata.

  Reply
 10. Ipak se (p)okrece

  Bravo! Ovaj potez ce biti kompletiran tek kad oni bivsi cenzurisano vrate sav nezakonto uzet novac, i naravno, budu sudski procesuirani! Tek tad ce ova ekipa zsokruziti pricu o brizi za narodne pare. Do tada- samo napred omladino i razbijte, vec jednom, ono nase cuveno :“ svi su oni isti“!
  P.S. nisam glasao za vas, ali ovo pozdravljam!

  Reply
 11. Valjevac

  Ljudi,le li to stvarno GM dobio posao u ZZJZ?Nema ga da opljune po Bobi i Bemaku poodavno

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.