Priznanje Krunskog saveta za valjevske borce

Srpska Kruna i Krunski savet dodelio je veliko priznanje Ljubomiru Bradiću, predsedniku Udruženja boraca Valjevo, Orden prvog reda ,,Orden Viteza“ , u slavu sećanja povodom velikog jubileja Srpske pravoslavne crkve – osam vekova autokefalnosti I potvrđenu ljubav prema narodu pravoslavne Srbije i njegovog duhovnog nasleđa – izrada spomen česme u manastiru Vraćevšnica kod Kragujevca I za zasluge doprinosa humanitarnog rada u Udruženju boraca Valjeva.

Ovo sveto znamenje časti i dužnosti uručio je generalni sekretar ,,SRPSKE KRUNE“ Mirjana T. Radenković .Takođe dodeljeno je i priznanje koje je primio i Patrijarh Irinej ,,SVESLOVENSKI NIT“, a u čast osam vekova krunisanja prvog srpskog kralja loze Nemanjića, Stefana prvovenčanog.
Na predlog odlikovanog Bradić Ljubomira dvanaest (11 i jedan potshumno) članova Udruženja boraca koji su darodavno radili u manastiru Vraćevšnica odlikovani su priznanjem ,,DUHOVNO NASLEĐE“ za potvrđenu ljubav prema narodu pravoslavne Srbije i darodavnu pomoć u manastiru Vraćevšnica i to: B. Petrović, G. Arsenović, M. Nastić, S.Vojisavljević, L.Ninković, M. Aleksić,  D. Golubović, M. Obradović, M. Pajković, M. Prvanović, G. Kolarić i potshumno Z. Ristić.


,,Posle ovog još jednog velikog odlikovanja i priznanja ,,Božija volja i Božiji dar“ to je još jedan dokaz da neko prati naš rad i aktivnosti i to zna da nagradi a mi se moramo truditi da još više pomognemo našem narodu, našoj jedinoj državi Srbiji i još više poštujemo našu pravoslavnu veru i naše Svetinje a posebno moramo još više čuvati i razvijati Udruženje boraca i gajiti sećanje na naše poginule drugove Heroje i umrle ratne vojne invalide i borce.“, kažu u Udruženju boraca Valjevo.

UBR VA

2 comments on “Priznanje Krunskog saveta za valjevske borce

  1. Sin anarhije

    Obzirom da se vecina njih borila uz kuhinjske kazane , ovo je malo tragikomicno …

    Reply
  2. Mila

    Gospode Boze da se krstis samo, svaka cast ovoj zeni ali mislim da se ovakav orden ne dodeljuje svakome?????!!!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.