U drugom talasu virusa zaraženo 678 Valjevaca-Gorenje 49, Krušik 20, Vali 16

Po podacima Zavoda za javno zdravlje u drugom talasu epidemije zaraženo je u Valjevu ukupno 678 osoba. Uglavnom se radi o radno sposobnom stanovništvu , više obolevaju muškarci. Kada su veća preduzeća u Valjevu u pitanju, najveći broj zaraženih zaposlenih radnika ima Gorenje 49.

Opština Valjevo:

U drugom talasu epidemije je zaraženo 678 osoba osoba. Dominira muški pol.

pol *0-6 *7-14 *1-29 *30-64 65 i više Ukupno
m 2 18 120 377 59 576
ž 1 0 25 71 5 102
ukupno 3 18 145 448 64 678

Najveći broj obolelih i najviše stope incidencije su u uzrastu radno aktivnog stanovništva (30-64 godine)., st.inc 1223,38 .

Prosečna starost obolelih se i dalje pomera prema starijem uzrastu – 47,4 godine.

U prvoj nedelji jula meseca su umrle dve osobe uzrasta preko 65 godina .

Dana 17.6.2020. godine počinju da se registruju novi slučajevi na području opštine Valjevo koji  su vezani za ekspoziciju u Beogradu.Značajan broj zaraženih i članova njihovih porodica  je u vezi sa učešćem na različitim  proslavama,ima zaraženih muzičara, fotografa.S obzirom na dostupne epidemiološke podatke evidentno je da je uspostavljena ponovo lokalna transmisija na području opštine.Registruje se veći broj obolelih i članova njihovih porodica iz nepoznatih izvora zaražavanja,zaraženi se registruju  među zaposlenim u uslužnim delatnostima , u delatnostima koje imaju kontakt sa strankama .Zbog povećanja broja obolelih prati se epidemiološka situacija u više privrednih društava.   Evidentiraju se oboljevanja lica i članova njihovih porodica u vezi sa boravkom na Zlatiboru , u Beogradu, Novoj Pazovi, Borči, Beloj Palanci, Novom Sadu , boravku na Kosovu. Registruje se oboljevanje studenata  koji studiraju u Beogradu i Novom Sadu.Registrovan je jedan importovan slučaj radnika koji je doputovao iz  Rusije.Unazad dve nedelje se održava široka lokalna transmisija .Raste broj testiranih sumnji  i pozitivnih rezultata .

Epidemiološka situacija u veći privrednim društvima

Aktivno se prati situacija u više velikih privrednih društava.

GorenjeD.O.  Valjevo

Od početka drugog talasa epidemije je zaraženo 49 zaposlenih.Oboljevanje   9 lica se može epidemiološki povezati sa izlaganjemm zaraženim kolegama. Prvi slučajevi oboljevanja laboratorijski su dokazani 30.6.2020. godine.Oboljevaju dvoje zaposlenih, nepozntog izvora.U trećoj nedelji jula dokazana je kovid infekcija kod 26 zaposlenih.U ovom periodu je testirano još 19 zaposlenih čije su analize u toku.

Istraženo ukupno 86 bliskih kontakata zaraženih , od koji je aktivno još 45.

H.K Krušik

Od početka drugog talasa epidemije zaraženo 20 zaposlenih.Oboljevanje   4 lica se može epidemiološki povezati sa izlaganjem zaraženim kolegama. Prvi slučajevi oboljevanja laboratorijski  dokazani u poslednjoj nedelji juna meseca.U oovm periodu je testirano još 12 zaposlenih čije su analize u toku.

Istraženo ukupno 57 bliskih kontakata zaraženih , od koji je aktivno još 19.

Kovački centar Krušik Valjevo

U drugom talasu epidmije infekcija je dokazana kod dvojice zaposlenih u prvoj i trećoj nedelji jua meseca.

Istražena tri kontakta, jedan aktivan

Vali D.O.O Beloševac

Od početka drugog talasa epidemije zaraženo 16 zaposlenih.Oboljevanje   2 lica se može epidemiološki povezati sa izlaganjem zaraženihm kolegama. Prvi slučajevi oboljevanja laboratorijski  dokazani u poslednjoj nedelji juna meseca.U oovm periodu je testirano još 12 zaposlenih čije su analize u toku

Istraženo ukupno 22 bliskih kontakata zaraženih , od koji je aktivno još 4.

Na rezultate testa čeka u ovom momentu troje zaposlenih.

4 comments on “U drugom talasu virusa zaraženo 678 Valjevaca-Gorenje 49, Krušik 20, Vali 16

  1. Danijel

    Čini mi se da je u Gorenju broj zaraženih, na žalost, daleko veći a što se tiče ostalih preduzeća bojim se da je ista situacija. U kafićima u Tešnjaru uveče je kao u košnici bukvalno sede kao sardine, grle se i ljube i čini mi se da niko nije nosio masku.

    Reply
  2. Sin anarhije

    Drzavne sluzbe su izuzete od korone , kao i penziosi … ustvari , svi koji su glasali ZA su bezbrizni !!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.