Тroje biciklista Sputnjika na pobedničkom postolju

Niska uspeha biciklista valjevskog kluba Sputnjik, nastavljena je u nedelju osvajanjem čak tri medalje u pojedinačnoj i dve medalje i ekipnoj konkurenciji na drugom MTB Kupu Srbije koji je održan na Fruškoj Gori.

Najmlađa valjevska takmičarka Natalija Kulinčević velikom borbenošću završila je trku i konkurenciji mlađih poletarki na drugom mestu sa malom razlikom za prvom. Isti plasman u trci mlađih kadeta ostvario je i Bogdan Angelovski koji je samo 5 sekundi zaostao iza pobednika Živkovića iz Šida, a za ubedljivih 40 sekundi bio bolji od trećeplasiranog Manića iz drugog Valjevskog kluba „Boba“.

U  narednoj uzrasnoj kategoriji kadeta koja je prva u kojoj nastupe ostvaruju u reprezentativnom dresu, član BK Sputnjik Borisav Đurić je sada na najužem spisku onih kojima će pripasti čast da predstavljaju našu Srbiju jer se sjajnom vožnjom, i pored pada dok je bio lider trke, domogao srebrne medalje čime je potvrdio visok nivo forme pa zajedno sa ostalim članovima kluba najavljuje dobre rezultate i na narednim trkama. Ekipnom uspehu BK Sputnjik doprineo je u mlađekadetskoj konkurenciji Nenad Nikolić koji je osvajanjem 10. mesta omogućio osvajanje drugog mesta među timovima, odmah iza prve ekipe Bobe.

U kadetskoj konkurenciji, na pragu reprezentacije je i član BK Sputnjik Vanja Maksimović koji se plasirao na sedmu poziciju i omogućio da klub osvoji bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji.

Odličan rezultat ostvarili su i Hristina Đurić u konkurenciji mlađih kadetkinja i Lazar Angelovski među mlađim poletarcima koji su svoje trke završili na petim mestima na koji način se pokazuje da BK Sputnjik ima lepu takmičarsku budućnost.

Sledeće nedelje na redu je drumski Kup Srbije u Subotici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.