Još 14 novih slučajeva korona virusa

U Valjevu je registrovano još 14 slučajeva korona virusa. Po dva nova slučaja imaju Lajkovac i Mionica.

Broj novih slučajeva korona virusa u Valjevu konstatno raste , a kako se moglo čuti prethodnih dana brojni nalazi i dalje čekaju da ih Institut Batut pregleda pa je za očekivati da kako rezultati budu pristizali svakog dana imamo nove potvrdjene slučajeve. Kako saopštava Zavod za javno zdravlje 30. juna istraženo je 48 kontakata.

U protekla 24 sata u Valjevu je registrovano još 14 novih slučajeva zaraze korona virusom.Na bolničkom lečenju sada je 8 Valjevca dok je u kućnoj izolaciji njih 49. Ukupan broj registovanih slučajeva od početka epidemije u Valjevu sada je 253.

Situaciju sa epidemijom Krizni štab ocenio je kao nestabilnu , a Štab za vanredne situacije u kontrolu poštovanja mera uključio je nadležne inspekcijske organe. Preporuka za nošenje maski data je za javni prevoz , pošte, banke, trgovine. Na gradjane se apeluje da održavaju fizičku distancu , nose maske i češće peru ruke.

U Beogradu su uvedene pojačane mere , a svaka lokalna samouprava može shodo procenjenoj situaciji takodje uvesti mere zaštitie stanovništva. Jedna od mera koja je uvedena u Beogradu jeste rad ugostiteljskih objekata i noćnih barova do 22h. Sudeći po saopštenju sa poslednje sednice Štaba za vanredne situacije nije isključeno da takva mera bude uvedena i u Valjevu.

U samom gradu trenutno je na snazi vanredna situacija usled poplave koja je nanela štetu objektima i infrastrukturi.

2 comments on “Još 14 novih slučajeva korona virusa

  1. 😱😱😱😱

    Pomnozite sa 3 to je tacan broj obolelih ove sarene laze ostavimo po strani!

    Reply
  2. Јелена

    40 obolelih. Zasto krizni stab laze? Duzni su da govore istinu i da upozore.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.