Dveri: Da bi Srbija preživela, ova vlast mora da ode

Srpski pokret Dveri izdao je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:  

“U prethodnih nekoliko dana, svedoci smo ogromnog broja novozaraženih virusom KOVID-19, toliko da je, na dnevnom nivou, taj broj trocifren, a nažalost imamo, opet na dnevnom nivou, i dvocifren broj preminulih.

Jedini krivac za širenje novog talasa virusa jeste vlast Srpske napredne stranke. Prešli smo, u veoma kratkom periodu, put od najsmešnijeg virusa preko najdrastičnijih mera u Evropi (vanredno stanje i policijski čas) pa do naglog popuštanja mera, a sve iz razloga kako bi se održali izbori. Iako smo upozoravali da su izbori, pored toga što su nedemokratski i neslobodni, pre svega zdravstveno nebezbedni, vlast se na to nije obazirala. U vreme predizborne kampanje bilo je dozvoljeno sve – utakmice, koncerti i skupovi sa desetinama hiljada ljudi, SNS se javno hvalio u svom SNS Informatoru da je virus pobeđen, a vrhunac su bili izbori na kojima je, u zatvorenom prostoru, prodefilovalo između dva i tri miliona ljudi. Ni to vlasti SNS-a nije bilo dovoljno, pa su po završetku izbora napravili i žurku u svoj centrali odakle su mnogi izašli zaraženi. Nažalost, istina je bila potpuno drugačija i danas izlazi na videlo da je vlast, u toku kampanje, lagala o broju zaraženih i umrlih.

Drugi veliki razlog zbog koga ova vlast mora da ode jesu nelegalni i nelegitmni pregovori oko KiM u Briselu koji predstavljaju novi državni udar od strane predsednika Srpske napredne stranke, i to po više osnova:

  1. Za državu Srbiju ne mogu biti prihvatljivi nikakvi razgovori o nekakvom „sveobuhvatnom pravno obavezujućem sporazumu između Beograda i Prištine“ kojim naša vlast priznaje lažnu državu Kosovo kao nezavisnu i omogućava joj ulazak u Ujedinjene nacije.
  2. Aleksandar Vučić nikada nije dobio ovlašćenje niti Vlade Srbije niti Narodne skupštine Republike Srbije da pregovara u ime države Srbije o statusu Kosova i Metohije.
  3. Nikada u Narodnoj skupštini nije usvojena nikakva pregovaračka platforma, a bez nje se ne ide ni na kakve pregovore.
  4. U Briselu nije moguće voditi ravnopravni dijalog, već dijalog o Kosovu i Metohiji treba vratiti u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.
  5. U bilo kakve dalje pregovore o Kosovu i Metohiji, treba da bude uključena i Ruska Federacija.
  6. Stavljanje potpisa na priznanje nezavisnosti lažne države Kosovo od strane aktuelne vlasti u Beogradu bilo bi protivustavno, suprotno Rezoluciji 12 44 SB UN i – u slučaju da to uradi predsednik Srbije – gaženje predsedničke zakletve na Ustavu i Jevanđelju. 
  7. Priznanje okupacije dela državne teritorije i urušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta su teška krivčina dela za koja po Krivičnom zakoniku sleduje višegodišnja robija i svako ko razmišlja u tom pravcu trebalo bi da zna da mu to sigurno sleduje.

Predsednik SNS i njegova neovlašćena delegacija, koja 16.07.2020. godine počinje novi ciklus pregovora o Kosovu i Metohiji u Briselu, treba da znaju da građani Srbije koji drže do Ustava, a posebno oni koji su patriotski orijentisani, neće dozvoliti izdaju Kosova i Metohije i sigurno neće mirno čekati stavljanje potpisa na priznanje lažne države Kosovo.

S toga, jedino sveobuhvatno rešenje za izlazak iz ove političke krize je formiranje tehničke, prelazne Vlade stručnjaka u kojoj neće biti niko od lidera vlasti i opozicije, a čiji bi glavni zadatak bio zaustavljanje ovog novog talasa pandemije i briga o zdravlju građana, zatim briga o našoj domaćoj privredi i saniranje negativnih posledica po privredu i na kraju, ono što je naš osnovni zahtev jeste dovođenje u red svih državnih institucija do raspisivanja novih, poštenih izbora koji će biti održani u roku 9-12 meseci, kao i formiranje novog Kriznog štaba sastavljenog od stručnjaka koji će zaista upravljati epidemijom i koji neće biti portparoli režima Aleksandra Vučića.”

2 comments on “Dveri: Da bi Srbija preživela, ova vlast mora da ode

    1. Дверјанин014

      Сметају искрени родољуби, можда треба да буде глобалистичка, еуронијатска, без свог ја, власт?

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.