Bolnica dobro organizovana

Delegacija Ministarstva zdravlja koju su činili dr Dušan Jovanović, dr Marija Laban i dr Nataša Petrović, posetila je Opštu bolnicu Valjevo,  kako bi se upoznali sa načinom rada tokom situacije sa kojom se zdravstvo suočava u borbi sa korona virusom. Opšta bolnica Valjevo deo svojih kapaciteta opredelila je za kovid obolele dok je na raspolaganju za pacijente i sa drugim dijagnozama, a ujedno zbrinjava hitna stanja i iz drugih gradova u kojima su zdravstveni kapaciteti podređeni kovidu. Članovi delegacije Ministarstva zdravlja su se u obilasku uverili o načinu sprovođenja svih algoritama i lečenju pacijenata nakon čega su izrazili zadovoljstvo i dali pozitivne ocene za zaposlene i organizaciju u Opštoj bolnici Valjevo.

– I prve i poslednje slike su jako dobre i ohrabrujuće. Bolnica je jako dobro organizovana što se tiče no kovid dela, a takođe je jako dobro organizovana i u kovid delu. U kovid deo je formirano tri odeljenja sa 142 postelje. U ovom trenutku su zauzeta 101 postelja i koliko smo videli u razgovoru sa kolegama poštuju se sve procedure i svi protokoli koji se poštuju svuda u svetu – rekao je dr Dušan Jovanović, koji je dodao da je valjevska bolnica jako dobro snabdevena zaštitnom opremom što je jako važno. On je naglasio da u valjevskoj bolnici ima dovoljno i opreme i aparata i lekova kao i u ostalim zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Dr Jovanović je zaključio da je prema podacima koje je dobio iz ZZJZ Valjevo situacija u gradu povoljna jer je postignuta ravan, te da i po podacima imamo uvid da je broj primljenih i otpuštenih pacijenata gotovo jednak.

Direktor OB Valjevo, dr Zoran Đurić, naglasio je da isključivo Ministarstvo zdravlja odlučuje koja će zdravstvena ustanova biti pretvorena u kovid bolnicu, te da ni ovoga puta nije bilo reči o pretvatvaranju valjevske bolnice u kovid bolnicu jer za sada nije na tom spisku.

– Pre svega naši infektolozi i pulmolozi prate sve ono što se dešava na nivou terapije u okviru ove bolesti koja je ipak i nepoznanica za sve nas. Ali u svakom slučaju sva ta terapija se primenjuje, a naravno konsultuju se i kolege iz Beograda sa njihovih matičnih klinika i još uvek ipak postoji mogućnost da neke najteže pacijente možemo uputiti u Beograd na tercijarni nivo. Na taj način mislim da smo zaokružili neku priču bar za sada što se tiče valjevskog kovid dela. Naravno uvek u saradnji sa Ministarstvom pokušavamo da obezbedimo još više aparata i još više dodatne opreme i svega što nam treba u redovnom radu a i u ovom kovid periodu kroz koji sada prolazimo – rekao je dr Đurić.

Valjevska bolnica je sedma bolnica koju su posetili predstavnici Ministarstva zdravlja.

PRZC

3 comments on “Bolnica dobro organizovana

 1. SRB

  Одајем признање медицинским радницима и у Ваљеву и у целој Србији. Неправедно су занемаривани годинама уназад, али ово време пандемије треба да нам свима отвори очи и да се све учини на побољшању положаја како медицинских радника, тако и пацијената…. Хвала медицинским радницима!

  Reply
 2. Sin anarhije

  Vas tekst neodoljivo podseca na pricu velikog vodje …. i rudari su celog veka nepravedno zapostavljeni kao krtice pa ih niko ne spominje …. cim si hteo da zavrsis medicinski fakultet znao si da te cekaju i ovakve stvari u radu sa pacijentima . a kad se pandemija smiri sve ce opet doci na staro i medicinski radnici ce nastaviti da odlaze na truli zapad … samo takvi kao vi to ne vide , veruju u galopirajucu buducnost NIGDE zbog pitanja juzne pokrajine ….

  Reply
 3. Dr

  Slika koju ste postavili nije iz COVID PULMO vec sa odeljenja koronarne jedinice,i nije bas sve tako kako gospoda iz minisatarstva kazu

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.