Bogdan Angelovski drugi mlađi kadet na međunarodnoj etapnoj trci

Proteklog vikenda, na dvodnevnoj kadetskoj međunarodnoj trci „Talenti Beograda“, biciklisti valjevskog Sputnjika ostvarili su veliki uspeh u prvom ovogodišnjem internacionalnom takmičenju na kom je nastupilo oko 80 mladih iz Srbije, Mađarske, Bugarske, Rumunije i Republike Srpske.

 Bogdan Angelovski  bio je najbolji mlađi kadet iz Srbije pošto je u ovom celokupnom  generalnom plasmanu osvojio drugo mesto iza takmičara iz Mađarske, dok je u  zbirnoj, kadetskoj konkurenciji, iako jedan od najmlađih, bio 11. Njegov klupski drug Borisav Đurić je sjajnom vožnjom u poslednjoj etapi na brdskoj stazi u Košutnjaku osvojio odlično 7. mesto što mu je u generalnom poretku omogućilo osvajanje 8. mesta pa je i on treći u plasmanu srpskih vozača. Na ovaj način i Angelovski i Đurić su u najužem krugu kandidata za dres reprezentacije Srbije u svojim kategorijama.

Na drumskom Kupu Srbije koji je u subotu održan na kružnoj stazi Ušće, prvi put je nastupila ženska ekipa BK Sputnjik u kategoriji mlađih poletarki u sastavu Natalija i Anastasija Tošić i Natalija Kulinčević. One su sjajnom vožnjom osvojile prvo mesto, a najbolji rezultat je ostvarila Natalija Tošić koja je zauzela drugo mesto. Natalija Kulinčević je bila četvrta, a Anastasija Tošić peta. U istom uzrastu, u konkurenciji dečaka, Lazar Angelovski se plasirao među 10 najboljih, baš kao i Hristina Đurić kojoj je ovo prvi nastup na drumskoj trci u konkurenciji mlađih kadetkinja. Na ovim trkama je nastupio najveći broj biciklsta iz Valjeva među kojima su najbrojniji članovi BK Sputnjik što je pokazatelj izuzetno dobrog i uspešnog rada svih u klubu koji ovaj sport u gradu na Kolubari vraćaju u vrh sportskih dešavanja koje mu pripada i po 135 godina dugoj tradiciji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.