23.jul:7 novoobolelih od korona virusa

U protekla 24 sata u Valjevu je registrovano još 7 novoobolelih od korona virusa. Na bolničkom lečenju trenutno su 34 osobe dok je u kućnoj izolaciji 372. Ukupan broj obolelih od korona virusa od početka epidemije u Valjevu je 734.

U KO novoobolele u protekla 24 sata imali su : Lajkovac 3, Mionica 1, Osečina 1, Ub 3. Ukupan broj obolelih u KO od početka epidemije uključujući I Valjevo je 994.

– Da bi stala epidemija postoji samo jedan jedini način a to je kolektivni imunitet. Dobija se ili zaražavanjem, najbolje takozvanim tihim prokužavanjem koji daje blage slike bolesti, a sada imamo eksplozivno prokužavanje. Vakcinalni kolektivni imunitet, koji dobro poznajemo, bolesti kojima se štitimo vakcinom, vratile bi se ako bi prestali sa vakcinacijom, vakcinacija je za mene kolektivni imunitet – rekao je dr Predrag Kon i dodao „ili biramo vakcinu ili zaražavanje, a dok vakcina ne dođe moramo da preduzimamo nefarmaceutske mere – distanciranje, pranje ruku, higijenu, smanjene kontakte“, izjavio je Kon , a prenosi Blic .

1 comment on “23.jul:7 novoobolelih od korona virusa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.