IZBORI 2020: SMS-DSS Metla : Transparentnost u trošenju novca gradjana zadatak broj 1

*Izbori2020*

Pod rednim brojem 7 na lokalnim izborima na glasačkom listiću biće lista koalicije Stranka moderne Srbije i DSS Metla. „Brojni su problemi u našem gradu i njihovo rešavanje mora početi odmah“, naveli su predstavnici ove koalicije. Medju brojnim predlozima za rad u naredne četiri godine posebno su navedeni objekti i infrastruktura grada, ali i gradska deponija.

Snežana Spajić kao još uvek aktuelna odbornica SMS-e u skupštini grada na konferenciji za novinare najpre se osvrnula na neodržanu sednicu Skupštine:

„Sednica Skupštine grada je već trebala biti održana kako bi se sumiralo šta se dešavalo za vreme vanrednog stanja. Potpredsednik Skupštine je trebao da sazove sednicu , ali to nije učinio tako da je sada veliko pitanje pravno gledano šta se dešava sa odlukama Štaba , a koje su iz nadležnosti Skupštine. Sednicu je mogao sazvati i gradonačelnik, ali i Gradsko veće , ali to nisu učinili tako da mi sada ne znamo šta se sve dešavalo za vreme vanrednog stanja u Štabu, da li su pare trošene nenamenski? Nije u redu da nova Skupština razmatra stanje iz prethodnog saziva“, rekla je Spajić.

Spajićeva se zahvalila gradjanima koji su potpisom podržali listu SMS-DSS Metla. Kao razlog za izlazak na izbore u koaliciji Spajićeva navodi lokalne teme . „Prvenstveno smo za decentralizaciju i da naš grad troši novac na svoje gradjane , a ne da novac odlazi na beogradizaciju. Smatramo da gradjani treba da imaju veće učešće i u odlučivanju i u predlaganju neophodnih projekata. Njihovo uključivanje trebalo bi najpre da se odvija kroz sam rad Mesnih zajednica. U samom programu naveli smo i zdravstvo koje nam je, videli smo, itekako potrebno. Druga stvar je stalna kontrola vazduha u gradu, a treća da sačuvamo zelene površine, zaštita reke Gradac. Već smo pokrenuli peticiju za završetak Doma za stare, ali takodje smatramo da je potrebna veća kontrola rada uprave i sistema odlučivanja . Mislimo da je neophodno da se svakog meseca na sajtu grada objavljuje izvršenje budžeta“, rekla je Spajić.  

I jedni i drugi su , kako se moglo čuti za izbor gradonačelnika na neposrednim izborima.

Dragan Branković  iz DSS Metla saopštio je da DSS izlazi na sva tri nivoa izbora. „Naš razlog za ulazak u ovu koaliciju je što smo prepoznali rad SMS i Snežane Spajić i smatramo da su oni imali ozbiljan i rad i učinak u Skupštini.  DSS Metla insistira takodje na transparentnosti u trošenju budžeta i javno objavljene izveštaje o tome. Ne znamo kakva je sudbina Doma vojske , zgrade Radio Valjeva, a po našem mišljenju to mora biti rešeno. Vdimo da se radi ulica Mirka Obradovića , ali ne znamo zašto se ne rade poprečne ulice  koje su potrebne. Posebno nas zanima Tešnjar gde objekti padaju od starosti,  a situacija nije mnogo bolja ni u Knez Miloševoj ulici. Vidimo da u Knez Miloševoj ulici ima 20-tak praznih lokala i grad mora da pronadje način da ta BID zona ponovo zaživi“, rekao je Branković.

Navodeći projekte za koje će se zalagati u narednom perodu ukoliko ih gradjani delegiraju u Skupštinu grada jesu  sredjivanje i rekonstrukcija  gradskih mostova, rasterećenje Sindjelićeve ulice. „Ta veza starog i novog dela grada mora biti smislena. Nama je neophodno odeljenje koje će se baviti održavanjem ključnih objekata u našem gradu. Ovo su samo neke od tema kojima ćemo se baviti . Tu je recimo i ključna deponija koja je decenijski problem . Mi sada tamo imamo brdo od smetlišta . Zajedničkim snagama moamo insistirati da se problem deponije reši, da se ona ukloni iz tog dela grada pre svega“, naveo je Branković.

2 comments on “IZBORI 2020: SMS-DSS Metla : Transparentnost u trošenju novca gradjana zadatak broj 1

  1. Ratko

    Ovo dvoje na slici baš deluju nekako izmučeno, kao da ih neko muči i tera da izađu na izbore….

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.