Valjevci će organizovati svoj Džez fest

Džez festa će ipak biti , odluka je Saveta ove manifestacije bez obzira na odluku gradoačelnika Valjeva da se ova manifestacija ne održi.

Nakon što je valjevska javnost burno reagovala osudjujući odluku gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića da se posle 35 godina Džez fest ne održi , ali I brojnih predloga samih gradjana da se ne sme dozvoliti da jedan manifestacija sa takvom tradicijom prestane da postoji , Savet Džez festa odlučio je da orgaizuje Dzez fest shodno mogućnostima.

“ Kad smo se prihvatili veoma nezahvalnog posla organizovanja jedne kulturne manifestacije u doba potpune kulturne degradacije, kada smo na svoja pleća prihvatili odgovornost spašavanja jednog kulturnog dobra koje smo, smatramo, pozajmilli od svoje dece, a koju su nama, njihovoj deci, ostavili neki vredni i odgovorni ljudi, znali smo da ništa neće biti lako. Znali smo da imamo ogroman zadatak sticanja poverenja i vraćanja vere u muziku, kulturu, ljudskost. Nećemo lamentirati, nećemo se ljutiti i optuživati međusobno da ne razumemo šta je ova manifestacija i nećemo objašnjavati zašto je veća od svih nas i zašto treba da je branimo do poslednjeg atoma snage i razuma. Samo ćemo vam čvrsto obećati – valjevski “Džez fest će se na ovaj ili onaj način desti i ove i u još mnogo godina koje dolaze”, navodi se  u saopštenju Umetničkog saveta.

Aleksandar Urošević predsednik Saveta  kaže da ovo telo ne želi da se “cela stvar politizuje”.

„Za manje od 24 sata, od kada smo na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici objavili šta želimo, imali smo 10.000 poseta i na desetine poruka ljubitelja džeza, kulture i umetnosti, naših prijatelja i građana Valjeva koji su na razne načine, od finansija do logistike, spremni da nam pomognu da se valjevski „Džez fest“, jedini domaći festival koji neprekidno traje i koji neguje domaće džez umetnike, održi. Tako da će festivala biti“, decidan je  Urošević.

S obzirom da je I začetnik ove manifestacije čuveni saksofonista Jovan Maljoković podsetio da Dzez fest nije uvek imao novca , ali se uvek održavao, ne treba ni sumnjati da će rešenje biti pronadjeno.

Upravo danas 14. maja ovdašnji Centar za kulturu trebao bi da se izjasni o prihvatanju ili odbijanju dva miliona dinara koje je ministarstvo konkursom opredelilo za pomenutu manifestaciju.  U izjavi novinarima direktor centra za kulturu Nemanja Rasulić kaže:

”Mi znamo šta ćemo odgovoriti. Sledićemo odluku Grada, a Grad je doneo odluku da se zbog nedostatka novca u budžetu festival ove godine ne održi”.

Kako sada stvari stoje bez obzira na odluku gradonačelnika I direktora CZK Valjevci će organizovati svoj Džez fest, a u istorijatu same manifestacije ali I grada Valjeva ostaće za buduća pokolenja zauvek zapisan sraman pokušaj jednog čoveka da tradiciju dugu 35 godina prekine, a brend Valjeva uruši.

7 comments on “Valjevci će organizovati svoj Džez fest

 1. KUM

  ŠTA JE OVO? DAKLE PRAVA BRĐANSKA INICIJATIVA VIŠE NE POSTOJI. OVI IMAJU G.G. ZNAČI NOVI SU I VIDEĆEMO U APR KAD SU SE REGISTROVALI.
  BOBINA KLUPA ZA REZERVNE IGRAČE DA MOŽE DA MEŠETARI. NEGO NEKI KUME OĆEŠ DOĆI BA GLASAČKO MESTO U NOŠNJI I SA GUSLAMA KSO ŠTO SI U GIMNAZIJI GUDIO?
  SVI BI U FOTELJE. PA MAKAR I TAJNIM DOGOVOROM PROZIV LAZARA I MILANOVIĆA? DAKLE SAMO 12H POSLE PADA IDE VASKRS BRAVO, BIĆE DA SE KRKA, SNS KADROVI……

  Reply
 2. Ivana

  Videlo se juce na Facebook da ce se skupiti pare i odrzati manifestacija, a da ce se policiji predati odluke u volsevnog gradonacelnika za Di fest i sve po tom resenju. Tucijada prosla je l’ pop vratio pare?
  Majdak vracaj lovu pola u humanitarne svrhe pola ces kroz prenos Jazz festa.

  Reply
 3. jelica

  Kako da se izjasni o 2 miliona opredeljenih sredstava kad se izjasnjavanje odnosilo na odluku o ucescu na konkursu koji jos nije realizovan!?

  Reply
 4. Zoran

  Poodavno je VA Jazz FEST prestao da bude valjevski brend. Od kada su namjesto Jove metnuli Bebu a nevernu.. Gasi taj FEST. A i ovi rotarijanci – kamo ste bili za vreme Corone? Mrš breeee… Jabome…

  Reply
 5. Sin anarhije

  Tako je to kad ti grad vodi bob rok , ali nije on kriv vec ova radikalska posast sa kojom je propast garantovana … ili da vas podsetim da ce za godinu dve morati da se potpise Kosovo … to svi zaboravljaju , glasace za vucka a posle ce da placu ….

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.