Ukinuto vanredno stanje

      1 коментар на Ukinuto vanredno stanje

Vanredno stanje koje je u Srbiji trajalo 53 dana je zvanično I ukinuto. Na snazi I dalje ostaju mere zabrane okupljanja , nošenja maski I rukavica , a penzioneri će sada moći nesmetano da se kreću.

 Počev od 15. marta kada je uvedeno vanredno stanje u Srbiji su primenjivane brojne mere medju kojima su bile zatvaranje ugostiteljskih objekata, ustanova kulture, korišćenje parkova I šetališta, ukidanje gradskog I medjugradskog prevoza, prekid rada obdaništa, socijana distanca, nošenje maski I rukavica I medju njima ona koja je najteže pala svima , policijski čas I zabrana kretanja za lica starija od 65 godina.

Jutros u 5 sati zvanično je  završen I poslednji policijski čas pa se od danas gradjani I stariji od 65 godina mogu slobodno kretati.

Na snazi će I pored ukidanja vanrednog stanja I dalje ostati preporučene mere nošenja zaštitne opreme u ugostiteljskim objektima I prevozu , fizička distanca od dva metra I zabrana okupljanja.  

Upravo ova zabrana okupljanja ostaće na snazi sve do polovine juna nakon čega bi trebalo da bude ukinuta.

Ipak I dalje neće raditi bioskopi I pozorišta , ne preporučuje se šetnja u većim grupama, a obdanište će početi sa radom 11 . maja.

Sve navedene mere ne važe za osobe koje se nalaze u odredjenoj kućnoj izolaciji.

Već poslednjih dana od trenutka popuštanja pomenutih mera u Valjevu je vidljivo da se život vraća u normal, na ulici je primetan veći broj gradjana , ali I automobila. Svadbe, punoletstva I druge masovnije svečanosti biće moguće nakon 15. Juna.

Ipak do kraja ove školske godine škole će ostati zatvorene, a nastava će se odvijati onlajn.

1 comment on “Ukinuto vanredno stanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.