Rok za završetak radova istekao?

Izgradnja ulice Mirka Obradovića od „Austroterma“ do ukrštanja sa Obilaznicom još uvek nije završena. U ovoj ulici očekuju se i dodatni radovi što produžava rok za završetak. Inače rok za završetak izgradnje uveliko je istekao.

U oktobru 2019. godine Grad Valjevo potpisao je ugovor o izgradnji dela ulice Mirka Obradovića , tačnije na potezu od preduzeća „Austroterm“ do ukrštanja sa Obilaznicom. Kako je navedeno u odluci o dodeli ugovora vrednost radova je 157 miliona dinara pri čemu je izdvajanje u visini od 114 miliona dinara bilo predvidjeno u prošloj godini, a ostatak novca u budžetu za ovu godinu.

Ugovor je potpisan sa preduzećem Ingrap omni  i to 94 miliona dinara za građevinske radove i 20 miliona dinara za vodovod i kanalizaciju pri čemu je ovaj iznos obezbeđen u 2019. godini, dok je preostali iznos za izgradnju ove ulice predvidjen u budžetu za ovu  godinu.

Rok za završetak radova bio je 60 dana. A kako sada stvari stoje radovi neće biti završeni ni u ovom mesecu s obzirom da je pokrenut pregovarački postupak za dodatne radove . Kako se navodi u objašnjenju za pokretanje pregovaračkog postupka u toku izgradnje ustanovljeni su dodatni radovi koji nisu bili projektom predvidjeni. Ti radovi odnose se na izgradnju potpornih zidova , fekalne crpne stanice i kišne kanalizacije.

Inače, Ulica Mirka Obradovića bila je 30 godina zatvorena za saobraćaj, a njeno spajanje sa Sindjelićevom završeno je u martu 2016. godine . Radovi koji su tada izvedeni koštali su 12 miliona dinara. Od te godine pa sve do oktobra prošla godine gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović najavljivao je izgradnju nastavka ulice. Kako sada stvari stoje I bliže se izbori sve su prilike da Gvozdenović i ovo obećanje neće uspeti da realizuje do kraja svog mandata.

Kada će ova ulica biti  završena nije poznato.

11 comments on “Rok za završetak radova istekao?

 1. Bambus

  Sta se javljate, u poslednje dve godine je radjeno vise nego sto je i jedna vlast radila.

  Reply
   1. Glasacu Vucica

    Putevi, skole i bolnice, smanjen javni dug, dovode se fabrike u Srbiju, smanjena nezaposlenost sa 26 za vreme zutih na ispod 10 % sada i kako covek da ne glasa Vucica?

    Reply
 2. Miloje Milojevic

  E, stvarno si bambus….Imas li ti covece oci ili pises jer te ceka sendvic…

  Reply
 3. Mirna

  Niko ne spominje covid 19 i vanredno stanje i da je Valjevo zbog proslava jedno vreme bilo žarište i da je sve stalo. Ako već izveštavate budite malo objektivni.

  Reply
 4. ANDRIJANA

  I ova ulica je pri kraju, tako da će biti završeno. Samo znate da trazite dlaku u jajetu, radjeno je vise nego bilo koje god.

  Reply
  1. Momak smeker setam s mackom sta je

   To nikakve nema veze sa Krletom, nego je kovid uradio svoje, a dole to inace sve lepo izgleda, isao sam da prosetam i svidelo mi se, bice vrh ulica.

   Reply
 5. Bio i video

  Cekajte bre ljudi, ovo nije taze fotkica? Dole to mnogo lepse izgleda, nego sto je prikazano na ovoj fotografiji. Nemojte dusu gresiti, uradjeno je vecina, verovatno je ovaj virus malo oduzio, nemojte ovo raditi, nije u redu.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.