Nova zapošljavanja u Gradskoj upravi – Zahvalnost odlazećeg gradonačelnika?

Grad Valjevo raspisao je još dva konkursa za radna mesta u Gradskoj upravi. Ovoga puta u odeljenju za društvene delatnosti. Kako Vamedia saznaje ekspres predizborno zapošljavanje prilika je gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića da uposli one koji su mu bili lojalni u prethodnom periodu.

U toku vanrednog stanja , po saznanjima  Vamedie u Gradskoj upravi već su zaposelne dve osobe pa je tako Valjevo izmedju ostalog dobilo budžetskog inspektora.

Na sajtu grada sada je moguće pronaći dva nova oglasa I to :

-Javni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta u Gradskoj upravi grada Valjeva u Odeljenju za društvene delatnosti – poslovi praćenja rada javnih ustanova, usluga i aktivnosti iz oblasti dečje, socijalne, primarne zdravstvene zaštite i društvene brige o javnom zdravlju

-Javni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta u Gradskoj upravi grada Valjeva u Odeljenju za društvene delatnosti – administrativno – tehnički poslovi.

Po dosadašnjoj praksi konkurse grad raspisuje samo kao paravan I poštovanje forme za upošljavanje podobnih partijskih kadrova. Njihovo dokazivanje , kako je to u protekle četiri godine bio slučaj, uglavnom je vidjeno kroz kabinet gradonačelnika, imaginarno formirano telo koje ne odlučuje, ne potpisuje I nikom ne odgovara za učinjeno, ali je samo po sebi zbog naziva gotovo zaštićeno I pod direktnom nadležnošću gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića.

Tako su u protekle 4 godine kroz kabinet prošli zaslužni kadrovi naprednjaka , a njihova zasluga ogledala se najpre u lojalnosti samom gradonačelniku. Gotovo ustaljena praksa bila je da se lice dovede u kabinet, da mu se potom omogući ugovor na odredjeno radno vreme sa opisom zaduženja u nekom od odeljenja, a da potom po pristizanju saglasnosti ministarstva isti dobiju rešenje za stalno u nekom od odeljenja bez obzira da li zaista poseduju kvalifikacije za ta radna mesta.

Shodno takvoj praksi nije teško pretpsotaviti da će I oglašena radna mesta biti popunjena na ovaj način , najpe iz kabineta gradonačelnika. Ujedno biće to I način da se odlazeći gradonačelnik zahvali za bezrezervnu podršku.

Sve ovo ne bi bilo toliko strašno, osim što je nemoralno I što je očito izrugivanje zakonu, da nakon odlaska aktuelnog gradonačelnika ti isti kadrovi neće ostati na pomenutim mestima, a da zapravo nisu ni osposobljeni za rad na njima. To praktično znači da će teret partijskog upošljavanja podobnih , a ne potrebnih I kvalifikovanih kadrova biti teret onima koji dolaze na mesto Gvozdenovića ne samo nakon ovih izbora već I nakon svih narednih.

Pre nekoliko godina imali smo priliku da čujemo da grad recimo  nema inženjere, nema kvalifikovane kadrove na brojnim poslovima, a u protekle četiri godine imali smo I situaciju da se upravo inženjeri otpuštaju kako bina njihovo mesto došle nekadašnje sekretarice, radnice u butiku, deca lojalnih naprednjaka u Upravi, oni sa završenim Megatrendom.

Uz dužno poštovaje svakom zanimanju I zvanju ne treba zaboraviti da  je za  svako zanimanje predvidjeno  odredjeno radno mesto. Ali da li su ta mesta baš u Gradskoj upravi?   

8 comments on “Nova zapošljavanja u Gradskoj upravi – Zahvalnost odlazećeg gradonačelnika?

 1. Обавештен

  Одличан текст! Молим Вас, таква ситуација није само у Градској управи. Ако имате снаге,а воље вероватно имате,поразговарајте са запосленима по осталим установама у граду. И то не само установама које финасира град,већ и установе које су на буџету Републике!Доћићете до врло интересантних података!Како и на који начин су градски тата и мама за време забране запошљавања наметали своје људе установама,који чак нису ни у СНСу,већ се на фб изјашњавају против Вучића и СНС,али су врло битни тати и мами!Претње директорима,позивање на разговор у 4 ока,ма свашта је ту било,а на крају су ти људи засели незаслужено на нечија радна места,у стилу газим преко лешева!Шиканирања,малтретирања,увреде,све је то симбол одлазеће гарнитуре.Али,иако одлазе,и знају да одлазе,остављају своју багру по установама.Срамота! Да једном рашчистимо са политичким,фамилијарним и по другим основама наметнутим установама не људима,већ багром!Једнога дана судство ће можда имати жељу и вољу да се позабави овим талогом, па им треба помоћи оваквим и сличним текстовима!

  Reply
 2. Sve za posao

  Pratite samo ovih dana gde li ce smestiti Milana….suprug cuvene Jokicke,vrlo zanimljivo ce biti narednih dana

  Reply
 3. Lokalac

  Isto tako je i u Domu zdravlja kao i u bolnici gde se za postojece kadrove koji su na kratke ugovore namestaju konkursi sa ugovorima za stalno. Svi su naprednjaci i sa nekim debelim vezama, gde ljube pozadinu direktorki dz kao ona iz hitne koja je dobila ugovor za stalno tokom vanrednog stanja a slika se kao velika humanitarka po gradu i manekenise.

  Reply
 4. Јелена

  Све партије од спс-а, преко дс,дсс-а, г 17 до снс-а су запошљавале своје пулене у државним установама, док су у јавним наступима говорили стоп партијском запошљавању. Туга и јад ! Све док је тако, нема нама напред. На добра радна места долазе старлете, конкубине, синчићи и кумићи и зато нам све пропада, јер такви не знају и не желе да раде. Такви желе да позирају и профитирају. Али џаба им све, образован, достојанствен и способан човек се види на километар.

  Reply
 5. pacijent

  svasta se moglo videti u dz za ova pretnodna dva meseca. Zvali medicinare da rade kao pomoc ,oni dali otkaz u nemedicinskim firmama,mladi i vredni izgarali,rizikovali da ukucanima prenesu virus a onda dobili otkaz posle samo dva meseca. ali zato ima onih iz sns kao ta sestra iz hitne,pravi njihov kadar. Drcna,vazna ,ma kazu kao Gorica ce da napreduje. Vec dobila posao za stalno,kazu uskoro ce i glavna sestra da postane.A medicinarima tapsu li tapsu,a ni parking za auto nemaju,sve im uzeli. Ali ne svima Video sam da direktorki i ne treba,ona ima licnog sofera koji je odvozi i dovozi ,kazu daleko stanuje, skoro 200 m od dz,ne moze da se umara pesaceci

  Reply
 6. Nebitan lik

  Dobar , novinarski hrabar I iskren tekst.
  Nazalost , nece biti nikakve pozitivne akcije kako bi se ovoj , vec ustaljenoj , praksi stalo na put
  .Epilog ce biti povecanje poreza gradjanima kako bi se izdrzavali svi ovi,,uhlebi “ Sud ce mudro cutati I cekati da prodje ,,oluja “ , policija ce imati pojacaniu kontrolu saobracaja , a nastradace cistacice I cistaci Valjevskih ulica , koji ce morati vise da rade ,za iste pare , jer hleba I iigara nikada dosta. Pa do sledeceg cirkusa , I iigara , a onda sve iz pocetka.

  Reply
 7. Creator

  Tako je u celoj Srbiji i tako ce biti dok radikalsku posast ne oteramo u istoriju zauvek … nazalost , siromasnim gradjanima Srbije je 100 eura kao kuca , pa ce opet glasati i stati u red da okrenu zadnjicu …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.