IZBORI 2020 Valjevski socijalisti obeleželi 15. maj – Međunarodni dan porodice

*IZBORI 2020*

„Jedina stena koja stabilno stoji, jedina institucija koja zaista funkcioniše je porodica!“

Valjevski socijalisti obeležili su 15. maj – Međunarodni dan porodice organizovanjem štanda u centru grada. Sa građanima Valjeva razgovarano je o značajnim projektima vezanim za populacionu politiku, koji su u našem gradu u prethodnom periodu realizovani zahvaljujući saradnji sa Kabinetom ministarke bez portfelja prof. dr Slavicom Đukić Dejanović i najavljene su dalje mere na polju populacione politike za koje će se u narednom periodu valjevski socijalisti zalagati.

Kako mere podrške poridice sa decom treba da ublaže efekte nepovoljnih privrednih kretanja, ali i da budu usmerene ka postizanju ekonomske i socijalne sigurnosti kao pretpostavke odvijanja biološke reprodukcije, socijalisti su najavili da će se odlučno zalagati da se nivo dostignutih socijalnih prava obnovi, proširi, ali i prenese na buduće generacije.

„Zato se zalažemo da se poveća iznos za svaku nezaposlenu porodilju sa 10.000 na 20.000 dinara u trajanju od godinu dana. Zatim, da svako prvorođeno dete dobija 10.000 dinara mesečno godinu dana, da se đacima prvacima obezbede besplatni udžbenici i školski pribor, kao i da se za sve osnovce omogući besplatno korišćenje bazena“, kazao je povodom obeležavanja Međunarodnog dana porodice Đorđe Pavlović, potpredsednik GO SPS Valjevo i 2. na listi kandidata za odbornike u Skupštini grada Valjeva.

On je podsetio na plodove dosadašnje uspešne saradnje sa Kabinetom za populacionu politiku i ministarkom bez portfelja dr Slavicom Đukić Dejanović, uz čiju pomoć je za Cantar za vantelesnu oplodnju valjevske bolnice kupljen značajan inkubator za kulturu ćelija, izgrađeno dečje igralište na početku naselja Kolubara 2 i obezbeđena sredstva za besplatnu igraonicu za decu čiji su roditelji nezaposleni.

Današnjem štandu kod Gradskog trga prisustvovali su kandidat za gradonačelnika Valjeva Đorđe Milanović, kandidat za republičkog poslanika Darko Kostić, deo odborničkih kandidata i predstavnika Socijalističke omladine Valjeva.

„Jedna od definicije porodice je da omogućava deci korene i krila. Porodica je najvažniji oslonac za svako dete i predstavlja osnov za odrastanje. Mi smo velika porodica. Valjevo je naš grad“, poručili su valjevski socijalisti.

12 comments on “IZBORI 2020 Valjevski socijalisti obeleželi 15. maj – Međunarodni dan porodice

 1. Strogi Centar

  Mladi Socijalisti uvek neguju prave vrednosti. I trude se da svaki vazan datum podele sa svojim sugradjanima. Buducnost Valjeva je u sigurnim rukama.

  Reply
  1. Lazar do pobede

   Ovo pise sve danima 3 sps bota uz usti stil i istu smernicu i zaista vec postaje jadno. Menjate botove crveni ili ih osposobite da vladaju sa vise recenica. Ili ste jednostavno samo u strahu od Lazara i naprednjaka, pa samo stancujete komentare.

   Reply
 2. Tako je

  Socijalna pravda i jedinstvo! Bravo socijalisti! Bravo Djole! Ovi izbori su vasi!

  Reply
  1. Sin anarhije

   I 90 -ih smo vikali IMA NADE , u medjuvremenu propali zahvaljujuci istim tim socijalistima i 30 godina kasnije jos uvek vicemo IMA NADE … pametnom dosta , problem je sto su ovladali prosti i glupi …

   Reply
 3. Velika porodica

  Ulaganje u porodicu je ulaganje u buducnos.
  SPS u Valjevu intezivno ulaze u svoju „porodicu“, tacnije mlade kadrove koji cine buducnost, osnov za razvoj naseg Grada.

  Reply
 4. Natalitet

  Deca u Portugaliji uživaju privilegije „trulog“ zapada,a mamica ce bori da. se poveća natalitet.E pa mamice vrati decu u Srbiju ,ne budi toliki licemer.

  Reply
 5. Komita

  Ulagali su u porodicu i 90 tih godina,mrtvačke sanduke,bedu,mafiju i bombardovanje i iznedrili u koga su se kleli najvećeg razbojnika,nemojte više ulagati,više ćemo napredovati,za vas nikada po cenu smrti

  Reply
 6. Sin anarhije

  Posle svega sto smo od istih tih socijalista doziveli 90 -ih , da smo imalo pametni , poslali bih u istoriju i zabranili rad stranke za sva vremena ,… naravno , od toga nista , posto smo mi polupismeni , nebeski narod na brdovitom Balkanu …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.