IZBORI 2020 Dveri: Odgovor Dveri RTS i njihovom uredniku Vučiću

*Izbori 2020* Saopštenje Dveri

Posle devet dana štrajka glađu narodnih poslanika Boška Obradovića i Ivana Kostića na stepeništu ispred Narodne skupštine, i ignorisanja njihovih pet zahteva, juče su se istovremeno – kao po dogovoru – oglasili predsednik SNS i RTS.

Saopštenje RTS je sramno i licemerno, i ući će u istoriju beščašća i novinarske neprofesionalnosti. Ovakav odgovor RTS narodnom poslaniku i predsedniku jedne parlamentarne političke organizacije koji već deseti dan štrajkuje glađu, najbolje govori o ljudskom i profesionalnom padu čelnika javnog medijskog servisa.

Uzimajući u obzir stil pisanja, saopštenje kao da je pisano u centrali SNS ili poslato od Željka Mitrovića sa TV PINK da se postavi na sajtu RTS.

Kada niste imali hrabrosti i ljudske i profesionalne etike da ugostite Aleksandra Obradovića, Mariju Lukić ili Milana Jovanovića, da se istraživački bavite aferama „Helikopter“, „Savamala“, „Doljevac“, „Krušik“, „Lažne diplome i doktorati“, „Jovanjica“…, jasno je zašto nećete da obavite razgovor ni sa narodnim poslanicima Dveri jer bi se o svemu tome konačno čulo na javnom medijskim servisu.

Što se tiče jučerašnjeg obraćanja vašeg urednika Aleksandra Vučića, on je odbijajući dijalog sa opozicijom, iznova pokazao svoje pravo, nedemokratsko lice. Zbog pandemije izbori i referendumi su odloženi u 51 zemlji sveta. Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj je u sred pandemije nastavljen izborni proces. To su odložile i Poljska, i Rusija, i susedna Severna Makedonija, gde još uvek traju razgovori i dogovori vlasti i opozicije o novom terminu izbora. To je kod nas nezamislivo i posle jučerašnje Vučićeve izjave definitivno jasno da je spreman na sve zarad opstanka na vlasti po svaku cenu.

Ta cena može biti veoma skupa i opasna jer nas vodi u dalje podele i sukobe u našem društvu. Narodni poslanici Dveri štrajkuju glađu već 10 dana da do tog opasnog scenarija ne bi došlo. RTS i njihov urednik Vučić juče su ogolili samu suštinu funkcionisanja vladajućeg režima i sada je svakome jasno da ovako više ne može i da nešto mora hitno da se menja.

Izbori 21. juna su nedemokratski, zdravstveno rizični i protivustavni. O tome se, uprkos našim podnetim zahtevima, još uvek ne oglašavaju ni Upravni sud ni Ustavni sud Srbije, koji bi morali da ponište ovaj protivustavni izborni proces. 

Srpski pokret Dveri zahteva odlaganje ovih izbora i poziva na pregovore između vlasti i opozicije o novom terminu izbora, kao i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore.

8 comments on “IZBORI 2020 Dveri: Odgovor Dveri RTS i njihovom uredniku Vučiću

 1. Igor

  Boško Obradović je pokazao svoje ružno lice puno puta do sada, gde mu je jedini interes da pokuša da se dočepa poslaničkog mesta. Neverovatna doza agresije je u tom čoveku.

  Reply
 2. Stefan

  Kom bre narodnom poslaniku, pa on samo bruka taj narod koji ga je delegirao da ga predstavlja u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Koliko je puta prisustvovao sednicama skupštine? Koliko se puta ponašao dostojno čoveku i na onih nekoliko sednica na kojima je prisustvovao a da nisu morali da ga iznose iz sale? Taj „čovek“ nema poštovanja ni za Skupštinu ni za zastavu Srbije a ni za samu Srbiju! On je jedna razbojnik i odlično se uklapa u ekipu sa Sergejom i Đilasom.

  Reply
 3. Stoja

  I kad je sns hteo da razgovara ljudi iz takozvanog Saveza za Srbiju, čiji su gore pomenuti članovi, nisu hteli ni da čuju a kamoli da razgovaraju. Vidi se kako im stomačić raste a navodno gladuju.

  Reply
 4. Bokser

  Boško i njegovo jadikovanje, samo ne znam da li će kao i Đilas da plače ili napada nečiju decu.

  Reply
 5. Micika

  Ajde smaraci lupali ste u serpe da se prekine sa merama, a sada ste u sred pandemije?

  Reply
 6. BOJKOTAŠ

  Tekst je na mestu. Podrška za Boška i Ivana.BOJKOT, BOJKOT…neslobodnih izbora.

  Reply
 7. Sava

  Lazar Gojković polupismenko-Leposavić škola za rekreaciju i razonodu smešno a bogami i žalosno,
  Boba gradonačelnik—–mala gimnastika SNS!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.