Stanko Ješić (1955-2020)

Valjevo je na žalost dalo još jednu žrtvu korona virusu. U Beogradu je u bolnici Dragiša Mišović, ovog prepodneva, nakon višednevnog  lečenja, preminuo  Stanko Ješić, jedan od najuspešnijih valjevskih privrednika.  

Stanko Ješić je rođen 29.01.1955. u Osečenici. Osnovnu školu završio je u školi  „Miša Dudić“, a potom  srednju Tehničku školu u Valjevu. Završio Fakultet političkih nauka u Beogradu, diplomirani politikolog.

U radnoj biografiji beležimo zaposlenje  u Zavodu za zaštitu spomenika kulture, potom u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, filijala Valjevo, gde je bio dugogodišnji direktor.

Nakon napuštanja državne službe, otvara najpre  dve prodavnice mešovite robe u Valjevu, da bi ubrzo otpočeo sa radom u apotekarskoj delatnosti otvorivši apoteku u Koceljevi.

Kompaniju „Vega“, koja se bavi prometom lekova na veliko i malo, osnovao je1992. godine .

Sama kompanija , ali I Ješić kao njen predsednik dobitnici su  mnogobrojnih nagrada i priznanja, među kojima su nagrada Republičke i Regionalne privredne komore, nagrada Biznis partner 2017 i Godišnja nagrada grada Valjeva za 2016. godinu.

Stanko Ješić je bio član Socijalističke partije Srbije.

*Za sve hrabre reči i odvažne poteze, koji krase samo velike ljude

Vamedia

3 comments on “Stanko Ješić (1955-2020)

  1. Tesnjarka

    Veliki COVEK,humanista,voleo svoje Valjevo…uvek spreman da svima pomogne…veliki gubitak za nas grad…laka mu zemlja,a Valjevo ce ga pamtiti…pocivaj u miru

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.