Pred nama teške dve nedelje I možda nove mere

U Republici Srbiji je do 15 časova 7. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.447 potvrđenih slučajeva COVID 19 dok je 61 osoba preminula. Od sada svi potvrdjeni slučajevi moraju biti hospitalizovani .

Epidemiolog Predrag Kon je na konferenciji u 15 sati istakao da će se sada izolacija sprovoditi u bolničkim uslovima, jer su improvizovane bolnice zato i napravljene, kako nam se ne bi desilo da se iz kućne izolacije virus vrati nazad i uđe u populaciju.

Po jučerašnjim podacima, 104 osobe su smeštene na Beogradskom sajmu, dok su prema trenutnim podacima u hali „Čair“ evidentirana 64 pacijenta, a u bolnici u Novom Sadu 38, precizirao je Kon i naglasio da je 8,3 odsto zdravstvenih radnika zaraženo.

Na jučerašnjoj sednici Štaba u Valjevu  saopšteno je da se za formiranje privremenih bolnica na teritoriji grada Valjeva određuju sledeći objekti:

Istraživačka stanica Petnica sa 180 ležaja,

Dom učenika „Valjevo“, Poljoprivredne škole Valjevo sa 104 ležaja i

Hotel „Narcis“ Valjevo sa 100 ležaja.

Kon je istakao da su pred gradjanima Srbije dve vrlo teške nedelje I da treba da se sprovode najrestriktivnije mere koje su do sada planirane.

Za večeras je nejavljeno novo obraćanje predsednika države Aleksandra Vučića, a shodno Konovim najavama , moguće je I uvodjenje novih mera.

3 comments on “Pred nama teške dve nedelje I možda nove mere

  1. lagano aj polako

    Prvih petnaestak nedelja nije teško,onda još ove dve nedelje dođu lako

    Reply
  2. Ivan Valjevski

    Stručnjaci kažu da su 5. i 6. nedelja nejkritičnije. Samo da ne bude kao na licitaciji 5. i 6. nedelja prvi put, 5. i 6. nedelja drugi put, 5. i 6. nedelja treći put, pa ponovo. Zbog velike ljubavi i požrtvovanja za građane Srbije Dramoser to neće dozvoliti jer on ima veze i sa Svevišnjim!

    Reply
  3. Sin anarhije

    Strucnjaci svaki dan pevaju drugu pesmu i to svaki ponaosob svoju … pametnom dosta …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.