Konačno istina: Dr Gavrilović pismom obavestila Krizni štab Srbije o radu valjevskog Štaba

O razlozima neprihvatanja ponovnog imenovanja na mestu predsednika Stručno operativnog tima Grada Valjeva dr Marija Gavrilović , direktor Zavoda za javno zdravlje, obavestila je premijerku Srbije Anu Brnabić i ministar zdravlja Zlatibora Lončara. U pismu, Gavrilovićeva navodi i načine na koji funkcioniše Štab za vanredne situacije grada Valjeva .

Da postoje probemi u funkcionisanju Štaba za vanredne situacije grada Valjeva , valjevska javnost je već mogla da zaključi i na osnovu brojnih informacija koje su nezvanično do sada iznosili i sami članovi Štaba, nekoliko kontrola i pomoći koje je država uputila gradu Valjevu kao meru kako bi se zaustavilo širenje korona virusa.

Sada, nakon mesec dana od uvodjenja vanrednog stanja, dr Marija Gavrilović i zvanično je obavestila premijerku Anu Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara o tome kako Štab funkcioniše i navela da je i u njenom i u slučaju direktorke Doma zdravlja koja je jedno vreme predsedavala SOT-om Branke Antić postojalo nerazumevanje i neslaganje sa komandantom Štaba Slobodanom Gvozdenovićem.

U pomenutom pismu dr Gavrilović navodi da je Zavod za javno zdravlje funkcionisao uprkos situaciji sa zarazom korona virusa unutar samog Zavoda medju zaposlenima i navodi da je Zavod  maksimalno odgovorno izvršavao sve svoje zadatke na rešavanju epidemiološke situacije u Valjevu i Kolubarskom okrugu I podatke uredno dostavljao nadležnima.

dr Marija Gavrilović

U daljem tekstu dr Gavrilović navodi I da je razlog njenog neprihvatanja ponovnog imenovanja na čelo SOT-a u Valjevu najpre smena I ozbiljno neslaganje sa načinom vodjenja Štaba.

„Kao epidemiolog i direktor Zavoda za javno zdravlje Valjevo imenovana sam za rukovodioca Stručno operativnog tima (SOT), ali sam smenjena zbog neslaganja sa načinom vođenja Štaba za vanredne situacije grada; angažovanje privatnih firmi za dezinfekciju grada što je koštalo dva miliona dinara, načinom raspodele donacije privrednika Valjeva od 8,5 miliona dinara, donacijom iz Rusije, koje su namenjene za opremanje zdravstvenih ustanova”, obrazložila je dr Gavrilović.

Vamedia je u tekstu koji se odnosio upravo na smene I postavljenja u SOT-u , kao najvišem stručnom telu u Gradu Valjevu za vreme vanrednog stanja već navela nezvanična saznanja da je razlog što je dr Branka Antić napustila SOT bilo upravo neslaganje sa šefom Štaba. Ova do sada nezvanična informacija praktično je potvrdjena u drugom delu pisma premijerki gde dr Gavrilović navodi:

““Zbog međusobnog sukoba u Štabu za vanredne situacije i raspodele ovih i drugih sredstava, smenjena i dr Branka Antić novi rukovodilac SOT, pa sam ponovo imenovana za šefa SOT. Odbila sam jer ne želim da učestvujem u takvim aktivnostima, ali i dalje obavljam najsavesnije stručne zadatke u rešavanju epidemiolaške situacije u Valjevu i Kolubarskom okrugu. Lično ću se kao epidemiolog i rukovodilac Zavoda za javno zdravlje  Valjevo baviti i ubuduće samo stručnim radom i izvršavati sve postavljene zadatke maksimalno stručno i odgovorno”.

Ne treba zaboraviti da su pojedini članovi Štaba davali izjave zahtevajući da ostanu anonimni u strahu od sankcija, a u kojima su ukazivali da se sednice čak I ne održavaju već da odluke donosi samo komandant Štaba  Slobodan Gvozdenović.

Nakon ovog pisma, za očekivati je validnu reakciju Kriznog štaba Srbije kako bi se situacija u Valjevu bar nakon mesec dana popravila.

31 comments on “Konačno istina: Dr Gavrilović pismom obavestila Krizni štab Srbije o radu valjevskog Štaba

 1. Sin anarhije

  BOB ROK samo oponasa njegovog lidera , ponasa se potpuno isto , jer smatra da je Bogom dan !

  Reply
 2. Анонимни

  Eto kako funkcioniše država, kao da vlada sedi u Zanzibaru,i pojma nema ni gde je ni šta se radi u Valjevu

  Reply
 3. Epidemiolog

  Ja sam mislio da su tenderi specijalitet dr. Marije, a Ona se i poljtikom bavi. E pa isto će proći kao i Konrad. Sukob dve struje u SNSu personifikovan u dve ličnosti.

  Reply
  1. Rodoljub Zdravkovic

   Epidemiolog… Nemoj da pricas nesto a da nemas pojma o tome sta pricas a neces ni da se predstavis kao ja imenom i prezimenom… Ako je ko protivnik SNS to sam ja, kao sto sam i protivnik Zutih, Otpora i svih ostalih koji vladaju zemljom posleenjih 30 godina… Covece Valjevo je u haosu i rasulu, sve se godinama urusava i ovo sa Koronom je samo posledica vodjenja grada poslednjih 30 i kusur godina… Osvesti se i ti a i svi moji sugradjani pa da se vidi sta nam je ciniti kad ova epidemija prodje… Moramo pokusati da se struka u bilo kojoj sferi drustva odvoji od politike, to je jedini ispravan nacin da nas grad i nasa zemlja konacno stanu na noge… O tome treba razmisljati i energiju ka tome usmeriti a ne na neke Vucice, Djilase, Gvozdenovice, Fazane, Pocute… (imaju oni svoje boticee koji ove komentare prate)… Razmisliti o tome, ne bi bilo lose…🙊🙈🙉

   Reply
   1. Hiram

    Struka i politika ne mogu jedna bez druge. Struka daje savete, a politika donosi odluke na bazi tih saveta i uvida u širu sliku u datoj situaciji. Tako je svugde u svetu. A, uzgred, čovek koji je kao ti, protiv svih, trebalo bi da se zapita da li uopšte zna za šta se zapravo zalaže.

    Reply
    1. Velja

     Zna itekako. Zalaže se za normalnu zemlju za normalno društvo za normalan život bez politike za nas obične gradjanje. Zalaže se za ono što vi „PAMETNI“ ne razumete i nikada niste doživeli i videli jer osim što vikendom odete do sela da opelješite stare roditelje za hranu nigde dalje niste bili i ništa drugo niste videli a ponašate se u najmanju ruku kao da ste nuklearni fizičari

     Reply
   2. Velja

    Skoro ništa pametnije nisam pročitao. Slažem se 100%.Čestitam za komentar. Sve najbolje

    Reply
 4. SVETA

  Marija je manipulatorka i prica neistene.Bolje bi joj bilo da cuti jer svi znamo ko je ona.U Stabu si svi ljudi sem nje za veliko postovanje

  Reply
 5. VALJEVKA

  Sta ova prica gluposti Milan Mihajlovic je covek koji odlicno poznaje svoj posao.U celoj Srbiji poznat kao veliki strucnjak za ovakve situacije.

  Reply
 6. Joja

  Mislim da je bilo vreme da neko strucan i sposoban , konacno potvrdi ono sto smo svi znali, a to je da ovom bezvlascu i samovolji jednog sujetnog pojedinca , koji cak ne zna ni kako se virus , mora doci kraj.
  Zena je rekla istinu , jer zna da ima reputaciju, ime i cast, da ne moze niko da je kupi i zastrasi, jednostavno ne zavisi od komadanta i njegove klike.
  G-djo Marija svaka cast i duboki naklon.

  Reply
 7. Nenad

  Odmah se javljaju pogani Valjevski botovi da
  napadaju ovu časnu doktorku!
  Možete samo da je mrzite, ali, bitno je
  da je rekla istinu nadležnima u Državi!
  Doduše, i ti NADLEŽNI ništa bolji nisu, ali,
  neće moći posle da kažu da nisu bili obavešteni
  o kriminalcima iz Štaba za vanredne situacije
  u Valjevu!
  Evo, broj obolelih u Valjevu se svakim danom uvećava,
  a, i, mnogi su priključeni na respiratore u Beogradskim
  bolnicama, i pitanje je da li će se iboriti sa bolešću,
  a ove jajare i lopuže iz Štaba pokradoše bogaoca!!!

  Reply
 8. Miloš

  Što pre razvejati kukolj iz žita!
  Rukovođenje krizom je katastrofa!
  Valjevo je ubedljivo najgore prošlo do sada.
  Molimo uticajne članove SNSa da preduzmu nešto kod Republičkih vlasti da zaustave KATASTROFU U VALJEVU!
  Da ban se ovo više nikada ne dogodi¡
  NIKADA NIJE GORE REAGOVANO!!!!

  Reply
 9. Koleginica

  Mihajilo liči na Vulina mnogo voli uniformu a nema svoj stav ko dr Marija Gavrilović..

  Reply
 10. Ivan

  Odavno u Valjevskoj opštini ništa nevalja… Treba da idu na Ub na edukaciju… Ub je opština u expanziji, dobili su priključak za autoput, renoviraju i proširuju Dom zdravlja, dobili su prelepu predškolsku ustanovu, renovirali su ceo grad, dobili lep novi trg, ulice i trotoari su im po svetskim standardima. Što se ne moze reći za Valjevske ulice i trgove…

  Reply
 11. Osoba iz senke

  Da li je bilo ko od dotičnih za svo ovo vreme posetio COVID centar, Infektivno odeljenje, Hitnu pomoć ili Urgentni centar?
  Nije!

  Reply
 12. Zora

  Hoću da kažem za ove Valjevske lopove derikoze još dušu da nam uzmu nezna se ništa šta se radi bitno je da samo čekaju da se domognu para pokradose sve živo sram ih bilo zaprzice njimaVucic corbu

  Reply
 13. Helena

  Da li ijednog trenutka doktorka uputi rec samokritike na vlastiti rad? Nece biti da je B. Gvozdenovic kriv i za virus koji je unet u Zavod za javno zdravlje ili mozda ima odgovornosti i direktorke koja bi zbog toga trebalo, u najmanju ruku, da podnese ostavku, a ne da se bavi tuzakanjem gradonacelnika kod, inace, poznatih moralnih gromada kao sto je ministar zdravlja i premijerka.

  Reply
 14. Alax

  Očigledno je da se niko od učesnika kluba Sot nije našao u sličnim situacijama.Shodno tome oni se ponašaju kako znaju i umeju .
  Konrad u standardnoj ulozi….
  Ostali, recimo Mihajlović vizuelno ostavlja utisak nekog koje stariji od 65 godina ?A svima su nam poznate mera starijih od 65 godina.
  Nadam se da me utisak vara…..

  Reply
 15. MILAN

  TEK POSLE PROCITANOG OBAVESTENJA DR.GAVRILOVIC PREMIJERKI I MINISTRU ZDRAVLJA DR.LONCARU MOGU DA KOMENTARISEM PONASANJE SEFA STABA ZA VANREDNE SITUACIJE U VALJEVU.IMAJUCI U VIDU SVE NAVEDENO U OBAVESTENJU NAVEDENIM POLITICKIM CINIOCIMA U VRHU DRZAVE OD STRANE DR.GAVRILOVIC DOLAZIM DO ZAKLJUCKA DA JE SVE U POTPUNOSTI TACNO I CINJENICNO.KAZEM CINJENICNO JER JE VALJEVO JEDNO OD ZARAZENIJIH OPSTINA U SRBIJI GDE ZA TO NEMA NEKOG VALIDNOG OBJASNJENJA SEM DA PROZVANI STAB NIJE REAGOVAO KAKO TREBA U OVOJ SITUACIJI NA CELU SA SEFOM „KONRADOM“ KOJI SE PONASAO KAKO SADA TAKO I TOKOM CELOG SVOG MANDATA NEODGOVORNO,BAHATO, I BEZOBRAZNO.AKO ZA TAKVE KVALIFIKACIJE DIREKTOR STARACKOG DOMA U NISU ODGOVARA KRIVICNO NE VIDIM RAZLOG DA TO NE BUDE PRIMENJENO I U OVOM SLUCAJU KAD JE SEF“KONRAD“U PITANJU GDE PO MENI IMA ELEMENATA ZA TO .AKO SE PREPOZNA TAKVA ODGOVORNOST ZA POMENUTO LICE ONDA CE SE DOBITI PLUS KAKO NA LOKALNOM NIVOU U SMISLU ZDRAVSTVENE BEZBEDNOSTI TAKO I NA REPUBLICKOM NIVOU U POGLEDU PROCESUIRANJU ONIH KOJI SE TAKO PONASAJU I NANOSENJU STETE NAJVECOJ VLADAJUCOJ STRANCI S.N.S.AKO TO IZOSTANE ONDA LOKALNI MOCNIK KONRAD KOJI SE PONASA TAKO NEPRIMERENO TRAZICE NACIN DA SEBE ZASTITI OD ODGOVORNOSTI A DA NASKODI DR.GAVRILOVIC STO JE IMALA HRABROSTI DA UPOZNA JAVNOST SA ISTINITIM DESAVANJIMA U VALJEVU.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.