I u vanrednom stanju iskazane potrebe za zapošljavanjem

Nacionalna služba za zapošljavanje,  i u uslovima vanrednog stanja  omogućila je podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja po raspisanim javnim pozivima.

Iako se prijave podnose elektronskim putem i u uslovima otežanog poslovanja veliko je interesovanje, kako poslodavaca tako i nezaposlenih lica.

Najveće interesovanje poslodavaca zabeleženo je za programe stručne prakse, novog zapošljavanja kao i za program samozapošljavanja za nezaposlena lica. Od uvođenja vanrednog stanja preko 3200 poslodavaca je podnelo zahtev za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, a preko 2000 nezaposlenih podnelo je zahteve za subvenciju za samozapošljavanje.

Odluke se donose kontinuirano,  a pored predviđenih uslova, prilikom odlučivanja posebno se vrednuje da li su poslodavci od početka vanrednog stanja otpuštali zaposlene.

Do sada je pozitivnim odlukama obuhvaćeno preko 1400 poslodavaca čime je omogućeno uključivanje u programe obuka i zapošljavanje za oko 2000 nezaposlenih lica, od čega je oko 150 osoba sa invaliditetom.

Ugovori o angažovanju lica zaključiće se u skladu sa mogućnostima u svakom konkretnom slučaju.

Sve informacije dostupne su na sajtu  http://www.nsz.gov.rs/.

Nacionalna služba za zapošljavanje

Odnosi s javnošću

Beograd

1 comment on “I u vanrednom stanju iskazane potrebe za zapošljavanjem

  1. Sin anarhije

    Udjite ujutro na tv mars pa vidite koja kategorija poslodavaca trazi radnike , tako je i na birou , samo oni koji lose placaju ili lose posluju , ali vazna je statistika zar ne ?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.