Dr Živković najavio promene : Transparentnost i struka jedna od novina

Novi rukovodilac Stručno- operativnog tima grada Valjeva dr Zoran Živković kaže da će od sada rad ovog Tima biti transparentan i dostupan javnosti. On ističe i da su u Timu svesni odredjenih propusta u prethodnom periodu , ali i naglašava da će isključivo argumentima struke javnosti biti predočena važnost pridržavanja mera  koje su izrečene i značaj odgovornosti svih gradjana.

All-focus

Odgovarajući na brojna pitanja od trenutka postavljenja na mesto rukovodioca Stručno operativnog tima dr Zoran Živković  kaže da su na  današnjoj sednici, koja je protekla u krajnje konstruktivnoj atmosferi,usvojene  mere u vezi sa stabilizacijom zdravstvenog stanja obolelih ,uz sprovođenje svih algoritama od strane Instituta za javno zdravlje Batut iz Beograda, do  stvaranja efikasnih uslova za rad zdravstvenih ustanova na teritoriji  grada Valjeva.

“Stim u vezi svakodnevno se prati rad COVID ambulante u Novom naselju, organizacija rada Službe Hitne pomoći kao I Prijemno urgentnog centra I Infektivnog odeljenja OBValjevo”, kaže Živković.

Zahvaljujući  na ukazanom poverenju, jer kako kaže, njegova specijalnost nije epidemiologija, dr Živković iznosi I činjenice o radu Tima, ali I potvrdjuje da su postojali problem.

“ Od početka pandemije članovi tima koji čine direktori Zavod za javno zdravlje Valjevo , Doma zdravlja Valjevo, bolnice Valjevo, Apotekarske ustanove Valjevo, Vojske Srbije , uključujući I moju malenkost, maksimalno odgovorno izvršavaju  sve svoje zadatke na rešavanju epidemiološke situacije u Valjevu i Kolubarskom okrugu. U prilog tome govori  I činjenica da je prosečan broj novoobolelih pacijenata na dnevnom nivou između 10-15%od ukupnog broja pregledanih, što je pokazatelj da u ovom trenutku pandemiju u Valjevu držimo pod kontrolom. Ne ulazeći u raniju problematikum, ističem da postoji saglasnost svih članova tima u donošenju predloženih mera I zaključaka,uz postajanje samosvesti o učinjenim propustima, koji su u ovom trenutku svedeni na tolerantan nivo”, kaže Živković.  

Živković kaže I da će uslediti brojne novine u načinu rada od kojih će korist imati samo gradjani Valjeva.

Jedna od novina u radu tima kojim rukovodim, osim stručnog angažmana biće I transparentnost prema javnosti, jer je to osim Hipokratove zakletve uz ubeđenje da  samo snagom argumenata možemo pobediti pošast sa kojom se sukobljavamo, jedini pravi put”, kaže Živković.

Ne treba zaboraviti da od trenutka uvodjenja vanrednog stanja u Valjevu nije održana nijedna konferencija za novinare niti je valjevskim novinarima , izuzev malom broju prorežimskih medija, bilo dozvoljeno da postavljaju pitanja. Sudeći po ovoj najavi , situacija bi I na tom polju trebalo da se promeni pa da reč konačno ima struka.

“U ovom trenutku posebno želim da istaknem primeran  nivo saradnje COVID ambulante DZValjevo, Infektivnog odeljenja OBValjevo I SHMP valjevo,koja  u ovom trenutku postoji, uz nužne korekcije. Do sada su osim broja testiranih pacijenata,poseban problem predstavljali dužina čekanja na rezultate testiranja,koji su neretko uslovljeni intenzitetom rada referentnih laboratorija,i  koju u ovom trenutku svodimo na realnih 24h od dana testiranja sa uključenjem Veterinarskog instituta Šabac”, kaže dr Živković ne krijući I realne probleme.

Znajući da su predložene mere socijalne izolacije I nepopularnog policijskog sata, jedini pravi način da se broj umrlih od COVID infekcije, meri stotinama a ne hiljadama, dr Zoran Živković sugeriše građanima Valjeva da se strpe u periodu od naredne 2 nedelje, kada se očekuje pad platoa krive obolelih I stabilizacija zdravstvenog stanja na nivou cele Srbije, pa samim tim I grada Valjeva.

Da su promene moguće pa I da su neke već počele I da se sprovode  svedoči I činjenica da je na gradskom sajtu prvi put objavljen izveštaj Stručno operativnog tima o epidemiološkoj situaciji u Valjevu.  

Ne treba zaboraviti ni da do sada ljudima iz Stručnog tima nije bilo dozvoljeno da javno govore, iako su jedino oni bili sve vreme merodavni da daju mišljenje I iznesu stav  o epidemiološkoj situaciji.

3 comments on “Dr Živković najavio promene : Transparentnost i struka jedna od novina

  1. Zil

    Neee Šabac… Tamo je lošiii Zelenović…. Onaj što ste ga do skoro pljuvali a on vam očitao lelciju kako se uspešno vodi grad i bez pomoći države

    Reply
  2. Анонимни

    Od radikala do komuniste, ideološki jako blisko, još intelektualac i iz porodice koja je izuzetno poštuje veru,zato i verujem u njega

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.