Vojska u Valjevu, Vlada razmatra blokadu grada

Po poslednjim podacima objavljenim na sajtu Vlade Srbije broj potvrdjenih slučajeva korona virusa u Valjevu  je 47. Od danas u Valjevu prisutna Vojska Srbije u obezbedjenju zdrvstvenih ustanova , ali I angažovana na dezinfekciji gradskih ulica. Kako je danas izjavila Suzana Vasiljević savetnica predsednika za medije, nove mere za Valjevo mogle bi da uključuju blokadu grada.  

fotografija preuzeta sa sajta ministarstva odbrane

Kako se navodi na sajtu ministarstva odbrane po naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, odluke ministra odbrane Aleksandra Vulina i naređenja načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića, Vojska Srbije od danas  pruža pojačanu podršku na suzbijanju Covida-19 u Valjevu, koje je jedno od žarišta ove zarazne bolesti.

U saopštenju se navodi I da su  snage Vojske Srbije  angažovane na obezbeđenju Zdravstvenog centra u tom gradu, kontroli ulaska i izlaska i sprečavanju nekontrolisanog kretanja građana u krugu bolnice, sa ciljem sprečavanja širenja zaraze. Počev od danas, pripadnici Vojske Srbije vršiće dezinfekciju ulica, trgova i drugih javnih površina u Valjevu u vreme kada je na snazi zabrana kretanja na javnim mestima. Prioritetno će se dezinfikovati površine u blizini doma zdravlja, opšte bolnice i ambulanti.

fotografija preuzeta sa sajta ministasrtav odbrane

U toku dana za TV Prva Suzana Vasiljević savetnica predsednika Srbije za medije je izjavila da  se kao mera razmatra izolacija celog grada I pojasnila da mera izolacije celog grada podrazumeva da ne postoji transport između gradova i da ljudi ne mogu da izađu i uđu u grad, da se zaraza ne bi širila, ali da bi u tom trebalo da bude omogućeno snabdevanje hranom.

Konačna odluka biće doneta u toku naredna 24 sata.

8 comments on “Vojska u Valjevu, Vlada razmatra blokadu grada

 1. Radnik

  Umesto puski mogli bi da uzmu cisterne i kanistere da dezinfikuju i ociste grad, jer nas vidrak to ne radi godinama. Posebno kanistere da dezinfikuju ulaze i stepenista uzgradama. Da li jos uvek postoji ABHO i da li sadasnji vojni ministar zna sta je to!~

  Reply
 2. Kradonacelnik

  Vlada se brine za Valjevo a nas kradonacelnik nabavlja nevidljivi softver od 25 miliona.
  Pitanje je za tuzilastvo dali je to po zakonu?

  Reply
 3. Preterano..

  Trebalisu staviti pancire i gas maske,delujemi preterano,ko dasu u neprijateljskom gradu..Imaju pištolj toje dovoljno ,ovako ponašanje razumeobi daje ratno stanje.

  Reply
 4. Ђока

  У свим градовима у Србији комуналне службе врше дезинфекцију јавних површина и простора. Само у Ваљеву то мора да учини Војска Србије. Значи ли то нешто? Да ли то говори о способности Штаба за ванредне ситуације код нас. Да ли Београд има поверење у ваљевско руководство?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.