U Srbiji 188 potvrdjenih slučajeva -Hoće li loše vreme Valjevce zatvoriti u stanove I kuće?

Nova odluka Vlade Srbije pooštrava mere u suzbijanju širenja korona virusa. Policijski čas trajaće sada 12 sati od 17h do 5h ujutro. U medjuvremenu mere su obuhavtile I zabranu boravka u parkovima I na javnim površinama kao što su tereni I drugi prostori za vežbanje.

U Republici Srbiji je do 8 časova 22. marta 2020. godine registrovan ukupno 188 potvrđenih slučajeva COVID 19.

U toku jučerašnjeg dana shodno visokoj dnevnoj temperaturi već od podneva Valjevci su izašli u šetnju, a prostori koje su odabrali za ovu aktivnost bili su priobalje reke Gradac, park Pećina, ali I brdo Vidrak.

Nove mere izvesno će primorati Valjevce da ostanu u svojim domovima što naredne sedmice neće biti teško s obzirom da meteorolozi najavljuju padavine pa čak I sneg u nižim predelima uz pad temperature.

U nedelju doći će do jačeg zahlađenja koje će usloviti kišu, a u višim planinskim predelima susnežicu i sneg. Temperature će biti 10-15 stepeni niže nego u subotu. Početkom sledeće nedelje uslovi za susnežicu i sneg postojaće i u nižim predelima. Temperature tokom dana u većini krajeva biće malo iznad 0 C. Na planinama će doći do daljeg povećanja visine snežnog pokrivača.

Mnogi gradjani ne mire se lako sa činjenicom da su propisane mere vanrednog stanja  uključile I policijski čas, ali kako saznajemo u valjevskoj policiji kretanje Valjevaca biće nadzirano, a kršenje odluka Vlade strogo sankcionisano od strane nadležnih institucija.

Neke kazne su novčane , a neke pak podrazumevaju zatvor. U Valjevu je do sada više od 10 lica policija zatekla u kršenju neke odredbe bilo da se radi o kršenju odluke o samozolaciji, kršenju odluke o policijskom času ili pak o starijim osobama od 65 godina koje su izašle na ulicu.

3 comments on “U Srbiji 188 potvrdjenih slučajeva -Hoće li loše vreme Valjevce zatvoriti u stanove I kuće?

  1. Vešanje ili streljanje

    Starijima svakako smrt ne gine,da li od korone ili infarkta jer ne mogu da se kreću,jer je njihov najvažniji lek kretanje,pa matorci izvolite pa birajte,ne mislim na glasanje

    Reply
  2. Creator

    U vreme kad se setam sumskim stazama iznad Gradca , dzaba im i helikopter za nadziranje …..

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.