NASTAVA OSNOVACA I SREDNjOŠKOLACA PUTEM ELEKTRONSKIH PLATFORMI

Zbog proglašenog vanrednog stanja u R. Srbiji nastava se do daljnjeg ne odvija u školi, ali prema preporukama Ministarstva prosvete, nastava se ne obustavlja, već će biti organizovana elektronskim putem. Za učenike osnovne škole nastavni materijali će biti dostupni na platformi RTS Kanal 3, a za učenike srednje škole na RTS Planeta https://rtsplaneta.rs/. Nastavnici će koristiti i druge elektronske platforme za komunikaciju sa učenicima putem kojih  će im davati uputstva za vežbanje, izradu domaćih zadataka, pisanje eseja, izradu prezentacija i drugih produkata.

Početak realizacije vaspitno-obrazovnog rada učenjem na daljinu je 17. mart 2020. godine.

Raspored emitovanja nastavnih materijala na RTS, kao i ostala uputstva i pedagoške preporuke biće dostupni na internet stranici Ministarstva prosvete  www.rasporednastave.gov.rs.

U dopisu školama, koji se može naći na sajtovima škola, minstar prosvete gospodin Mladen Šarčević poručuje roditeljima: „U najboljem interesu učenika, njihovog razvoja i obrazovanja, a u cilju uspešnog završetka tekuće školske godine, mole se roditelji da odgovorno i u skladu sa svojim mogućnostima kontrolišu proces učenja od kuće i podstiču učenike na redovnost u radu“.

Dodatne informacije u vezi sa učenjem na daljinu, kao vidom podrške nastavi, roditelji mogu dobiti pozivom na broj telefona 011/7350557

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.