Na području Mionice nema registrovanih slučajeva zaraze korona virusom

Na području opštine Mionica nema registrovanih slučajeva zaraze korona virusom, a prema izveštaju Policijske stanice Mionica u toku prethodne noći nije bilo kršenja zabrane kretanja od strane građana, a prilikom kontrole u periodu od 20 do 05 časova je zatečeno 7 lica koji su imali uredno izdate potvrde o radnom angažovanju.

Na ovoj sednici je izvršena popuna sastava Opštinskog štaba sa osam novih članova u skladu sa Uredbom o sastavu, načinu i organizaciji rada štabova, čime će biti podignut nivo operativnosti. Štab je doneo Naredbu o utvrđivanju radnog vremena pekara, apoteka, prodavnica prehrambene robe, ugostiteljskih objekata, frizerskih i kozmetičkih salona, objekata u kojima se priređuju zabavne igre i igre na sreću i pijačne prodaje. Doneta je i naredba o obezbeđivanju finansijskih srestava iz budžeta opštine Mionica za izradu i nabavku zaštitne opreme-zaštitnih maski, a plan je da se zaštitne maske za višekratnu upotrebu obezbede za svakog građanina opštine Mionica. Takođe, doneta je i Naredba o uvođenju prvog stepena pripravnosti.

OBAVEŠTENjE ŠTABA U VEZI OGRANIČENjA RADA TRGOVINA I DRUGIH PRODAJNIH OBJEKATA

Opštinski štab za vanredne situacije obaveštava građane opštine Mionica da je na sednici doneta Naredba o utvrđivanju radnog vremena pekara, apoteka, prodavnica prehrambene robe, ugostiteljskih objekata, frizerskih i kozmetičkih salona, objekata u kojima se priređuju zabavne igre i igre na sreću i pijačne prodaje za vreme vanrednog stanja, koja stupa na snagu odmah.

Rad apoteka i prodavnica prehrambene robe se ograničava na vreme od 06 do 19 časova.

Rad pekara se ograničava na vreme od 06 do 16 časova, a u okviru propisanog vremena u prodajnom objektu se može vršiti samo prodaja.

Rad pijačne prodaje se ograničava na vreme od 08 do 12 časova

Rad svih ostalih trgovinskih objekata se ograničava na vreme od 08 do 12 časova

Nalaže se prekid rada svim ugostiteljskim objektima izuzev onih koji pružaju usluge smeštaja i prenoćišta.

Nalaže se prekid rada u frizerskim i kozmetičkim salonima i objektima u kojima se priređuju zabavne igre i igre na sreću.

Štab apeluje građanima da se pridržavaju mera zaštite od epidemije korona virusa, a da je najbolja zaštita da „ostanemo kod kuće“.

OBAVEŠTENjE ŠTABA U VEZI ZABRANE KRETANjA GRAĐANA STARIJIH OD 65 GODINA

U skladu sa Naredbom Vlade Republike Srbije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, 01-1094/20-58 (Službeni glasnik Republike Srbije broj 34/2020), svim građanima opštine Mionica sa navršenih 65 godina i starijima se zabranjuje kretanje u toku čitavog dana, odnosno 24 sata neprekidno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.