Na apotekama obaveštenje, starih značajno manje,pojedini delovi grada pusti

U Srbiji je uvedena zabrana kretanja za stare i policijski čas za sve ostale. Nadležni apeluju na gradjane da se usvojene mere poštuju. Za one koji ih prekrše predvidjene su kaznene mere. Kontrolu će vrštiti pripadnici vojske I policije. U Valjevu danas trećeg dana vanrednog stanja situacija donekle drugačija.

Situacija vezana za korona virus značajno je pooštrena uvodjenjem zabrane kretanja u posebnim odlukama za lica starija od 65 godina I policijski čas za sve ostale od 20h uveče.

U toku dana sve službe policije dobiće detaljna upustva o postupanju u toku sprovodjenja zabrane kretanja za starije od 65 godina I policijskog sata, rekao je sinoć ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Sada kada se u Valjevu kao I u drugim gradovima Srbije gradjani moraju privići na nove mere od kojih se sa mnogima prvi put susrećemo , rad brojnih službi uredjen je na način funkcionisanja koji je moguć uglavnom uvodjenjem brojnih olakšica u smislu računa koji se ne moraju odmah platiti, važenja dokumenata I po isteku roka važenja, odredjenog oblika grejs perioda za otplatu kredita.

Jutros u 10 sati gradske ulice uglavnom su bez starih osoba, ali ima onih koji su uporni da se ogluše o odluke. Prolaznika ima , saobraćaj je značajno manje frekvencije . U zavisnosti od dela grada primetna je razlika o prisutnosti gradjana tako su BID zona, Pantićeva, jedan deo Sindjelićeve sa značajno manje prolaznika dok postoje I mesta sa redovima.

 I dalje ispred banaka, pošte, objekata mobilnih operatera ima gradjana koji stoje u razmaku od jednog metra dok se neki ne pridržavaju čak ni te distance. Nova odluka predvidja rastojanje od 2 metra. Svi navedeni objekti imaju odluku o tome koliko lica može biti prisutno u unutrašnjosti objekta.

Javno preduzeće „Pošta Srbije”, počev od 17. marta, organizovala je rad pošta u uslovima vanrednog stanja, na sledeći način:

  • u poštama koje su do sada radile tokom celog dana, radno vreme će se organizovati u periodu od 10 do 17 časova radnim danima, a subotom od 10 do 14 časova;
  • u poštama koje rade i nedeljom, radno vreme će se organizovati u periodu od 10 do 14 časova;

Na ulicama ovog prepodneva vidljivo je da jedan broj gradjana poštujući preporuke nosi zaštitine maske što ranijih dana nije bio slučaj.

Ipak na brojnim apotekama je zalepljeno obaveštenje da nema maski, asepsola I rukavica.

Kako I fotografije svedoče na ulicama nije vidljiv veći broj pripadnika policije, ali ni pripadnika vojske, ali kako je najavljeno njihovo uključivanje biće vidljivo pojačano.

2 comments on “Na apotekama obaveštenje, starih značajno manje,pojedini delovi grada pusti

  1. Gordana

    Ovo je sve centar grada a samo malo dalje opt se ne poštuje zabrana. Na Petom puku starih ljudi. I danas je svuda. U prodavnicama po ulicama imate utisak da ne znaju ni kud su pošli.Da li, obzirom na meru potpune zabrane kretanja, odgovorni i vlasnici radnji i drugih objekata u koje ulaze i da ih upozore da poštuju donete mere?

    Reply
  2. Creator

    U svim mesnim zajednicama van centra cak i male prodavnice su bile danas pune starijeg sveta i to ce tako biti stalno, jer svakako nema dovoljno ljudi iz mup-a koji ce da zuje bez prestanka po svakom delu grada … i tokom bombardovanja kretanje je bilo ogromno, pa sumnjam da ce nas ovo zaustaviti …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.