Mionica:U toku podela zaštitnih maski građanima

U toku je podela prvog kontigenta zaštitnih maski za višekratnu upotrebu građanima opštine Mionica, koje je nabavio Štab za vanredne situacije opštine Mionica. Do kraja dana žiteljima mioničkih sela biće dostavljeno 900 zaštitnih maski za višekratnu upotrebu. Meštanima Varoši Mionica će danas biti podeljeno 600 maski za višekratnu upotrebu, koji maske mogu preuzeti u Centru za volontere u zgradi JKP „Vodovod Mionica“.

Štab za vanredne situacije planira da svakog narednog dana obezbedi po 1.500 maski za višekratnu upotrebu, kako bi svaki građanin opštine Mionica bio opremljen ovim zaštitnim sredstvom.

Do današnjeg dana u opštinu Mionica je stiglo 4.740 maski, koje su podeljene zdravstvenim radnicima, zaposlenima u javnim službama koji su na dežurstvu, radnicima u prodajnim objektima i privrednim subjektima.

PRAVILNO ODLAGANjE ZAŠTITNIH MASKI ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU

U vezi pravilnog odlaganja zaštitnih maski za jednokratnu upotrebu, Štab za vanredne situacije opštine Mionica savetuje građane da nakon korišćenja masku za jednokratnu upotrebu moraju odlagati zasebno od ostalog otpada.

SAVET ZA PRAVILNO ODRŽAVANjE PAMUČNIH ZAŠTITNIH MASKI ZA VIŠEKRATNU UPOTREBU

U vezi pravilnog održavanja pamučnih zaštitnih maski za višekratnu upotrebu, Štab za vanredne situacije opštine Mionica savetuje građane da nakon korišćenja pamučnu zaštitnu masku za višekratnu upotrebu obavezno otkuvaju, osuše i ispeglaju. Jedino na taj način maske mogu služiti kao sredstvo zaštite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.