“Krušik” radi, Kovački centar obustavio poslovanje

Najveće valjevsko preduzeće, vojna fabrika “Krušik”, nije prekinula rad, a proizvodnja se, kako saznajemo, odvija u maksimalno kontrolisanim uslovima zaštite svih radnika, uz sprovođenje svih mera za dezinfekciju prostora.

Kako saznajemo, u prvoj smeni “Krušika” trenutno je angažovano oko 700, a u drugoj 130 radnika. Svi od njih imaju zaštitnu opremu, a prilikom dolaska i odlaska na posao, kao i tokom proizvodnog procesa, sprovode se sve potrebne mere dezinfekcije.

Po našim saznanjima, “Krušik” neće prekidati proizvodnju sve dok takvu odluku ne donesu Ministartvo odbrane i organi upravljanja.

S druge strane, odlukom direktora u Kovačkom centru d.o.o. je obustavljeno poslovanje. Kako je navedeno u odluci, obustava rada je usledila usled smanjenog obima poslovanja i suzbijanja potencijalnog širenja korona virusa. Obustava rada važi do 10. aprila, a svim zaposlenim u ovom preduzeću naloženo je da tokom trajanja obustave rada prate svoje zdravstveno stanje i da se, u slučaju da primete simptome koji ukazuju na oboljenje od korona virusa, odmah jave nadležnoj zdravstvenoj ustanovi.

9 comments on ““Krušik” radi, Kovački centar obustavio poslovanje

 1. Б. Антић

  Питајте запослене у Ковачком центру, о њиховом колеги кога нису хтели да приме у Дом здравља и кога нису хтели да пошаљу на боловање!!! Шта је са њим и шта је са здрављем свих у Ковачком центру?

  Reply
 2. Pera

  Jeste ovakva situacija ali da od 3100 radnika Krušika ostane da radi samo 830, mislim da je malo ?
  Ostali dobrovoljno odoše na plaćeno (65%) a nekima će dobro doći jer počinju poljoprivredni radovi-

  Reply
 3. Creator

  I onda jedan prehladjen dodje kuci , a u siromasnoj Srbiji u kucama svi zive zajedno kao u zadrugama i sta cemo onda … ako veceras zatvaraju grad , ne mogu da rade firme …

  Reply
 4. Milan

  2000 neradnika koji su prvi zbrisali s posla. Drzavna firma,sigurna plata,ne radis ,izlazis kad hoces,ne dodjes kad neces, satro uplasili smo se Korone. Pa,brat bratu,jedno 1500 ljudi treba noga u zadnjicu,idi brate kod privatnika za 30.000.

  Reply
  1. Анонимни

   a zasto im treba noga u guzicu?! Zato sto su odbili posao i otisli na cekanje? zato da ne bi isli na posao sa onima koji kijaju, kaslju, dolaze na posao sa temperaturom jer im je lakse da sede na poslu 8h nego da gledaju ukucane kuci ceo dan? Jer zbog takvih treba i ono malo zdravih sto je ostalo da ide na posao u ovo vreme?A I misliete da su neki radnici koji su na ugovor u ovo doba krize u krusiku lako prihvatili cekanje? koliko njih misli u svojoj glavi da se sa cekanje nece nikad vratiti i da ce im firma zalepiti otkaz?! Ajde bre ljudi, nemojte vise lupati po tastaturi i pisati svakakve gluposti tek da bi napisali.

   Reply
 5. Creator

  Krusik je firma koja je na staklenim nogama decenijama i gde ce svakako masa njih biti poslata kuci kao sto su i primani , bez reda i zato ih ima dupla vise nego sto treba, a to nisu moje vec reci vise poznanika koji tamo rade , ne vidim sta places oko toga i dosad su ziveli od sela …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.