Čekaju se rezultati poslatih testova, Valjevci i na Sajmu, a carski rez u skafanderima

U Republici Srbiji je do 15 časova 30. marta 2020. godine registrovano ukupno 785 potvrđenih slučajeva COVID 19 dok su u poslednja 24 sata još tri osobe umrle. Više od 11 uzetih nalaza u Valjevu čeka potvrdu u Torlaku ,a 13 osoba prebačeno je u Beograd. Na Sajmu u Beogradu sa lakšom slikom smešteno je I nekoliko Valjevaca.

Cifra od 50 potvrdjenih slučajeva danima se ne menja na sajtu Vlade Srbije , a kako saznajemo razlog je u tome što uzeti brisevi iz Valjeva još uvek nisu prošli analizu , s obzirom da je Institut Torlak gotovo “zatrpan” testiranim gradjanima iz cele Srbije. Kako Vamedia saznaje u planu je da u Beogradu budu oformljene još tri laboratoije kako bi se proces provere uzoraka ubrzao , a s obzirom na najavljena masovnija testiranja za očekivati je da broj testova koje treba kontrolisati  višestruko poraste.

Kako saznajemo u Valjevu su boravili epidemiolozi u Opštoj bolnici koji su za sada započeli obuku. Još uvek nema jasne podele koja će zdravstvena ustanova tačno koje gradjane testirati I za to se čeka naredba ministarstva zdravlja , ali je izvesno, navode sagovornici Vamedie da će se u bolnici raditi testiranje pacijenata koji bivaju primeljeni na hospitalizaciju I gradjani kojima je izrečena mera izolacije. U bolnicu je za sada dopremljeno 15 podloga za testiranje.

U medjuvremenu je u Opštoj bolnici uradjen I carski rez , trudnici za koju se ne zna da li je zaražena korona virusom, ali je procedura na kraju uspešnog carskog reza tekla u potpunosti u skladu sa novom procedurom, odnosno svo osoblje u sali bilo je u skafanderima I odgovarajućoj opremi.

U Beogradu je u hali Sajma smešteno 33 gradjana kod kojih je potvrdjen korona virus, ali imaju blažu kliničku sliku. Kako Vamedia saznaje medju njima je I nekoliko Vajevaca koji su bili hospitalizovani u bolnici “Dragiša Mišović” , ali čije se stanje u medjuvremenu poboljšalo pa se sada smatraju lakšim pacijentima.

2 comments on “Čekaju se rezultati poslatih testova, Valjevci i na Sajmu, a carski rez u skafanderima

  1. Creator

    Za to vreme , u BG od sutra do 15 h rade frizerski saloni i KLADIONICE !?! u medjuvremenu sam od lika iz Valjeva saznao da njegova kladionica u centru Bg nije ni prekidala rad …. katastrofa u kakvoj buvari od zemlje zivimo i dok ovde svi slepo kao ovce slusaju sta drami narcisoidni glumac i njegova svita zajedno sa prsatom Darijom koja svaki dan ima drugi dekolte, u Bg je ocito neka druga prica … jednostavno , nema reci kojima se moze opisati ova tragikomedija …

    Reply
  2. Ђока

    Тако је. А ми ћемо да се шишамо калемарским маказама за орезивање воћа. За месец дана сви ћемо бити „рундоње“, као пећински људи.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.