Tužilac „progoni“ Udruženje boraca zbog „ličnih stvari“ Ljubomira Bradića

Aktuleni „progon“ Udruženja boraca ratova od 1990. godine od strane tužilaštva naložen je po naređenju „čoveka pored Valjeva“ iako je kontrola projekta UBR pokazala da je sve bilo po zakonu, saopštio je predsednik UBR Ljubomir Bradić.

Bradić je na konferenciji za novinare u prostorijama valjevskog UBR naveo da to Udruženje poslednjih dana trpi „progon tužioca“, a u vezi kontrole realizacije njihovog projekta iz oblasti boračke i socijalne zaštite Grada Valjeva. Naime, kako je objasnio, NN lice, „za koje znamo o kome je reč“, Višem tužilaštvu za korupciju u Beogradu podnelo je krivičnu prijavu protiv UBR zbog navodnih nepravilnosti i zloupotreba u tom projektu.

„Pojavio se čovek pored Valjeva, a svi mi dobro znamo o kome je reč, koji je tu umešao svoje prste. Tužilac sad ispituje da li smo potpisali ugovor sa Gradom, sa resornim Ministarstvom, da li imamo ugovor sa Gvozdenim pukom, da li smo podizali gotovinu, išli na sastanak u Kuršumliju, platili punjenje kertridža za štampač i niz drugih gluposti koje nemaju veze sa realnošću“, tvrdi Bradić.

Po njegovim rečima, pravo je tužioca da kontroliše, ali kada je uvideo da UBR ima svu kompletnu ispravnu dokumentaciju projekta i da je potpuno obravdalo dobijena sredstva o čemu svedoči i obaveštenje na sajtu Grada, „počeo je da kontroliše moje lične stvari na šta nema pravo“.

„Naime, juče je moj izabrani lekar proveo dva sata u policiji i ispitivan je od čega se lečim, da li mi on izdaje lekarska uverenja, da li sam na osnovu tih uverenja nekoga tužio i dobio odštetu“, kazao je Bradić pokazujući svoja lekarska uverenja i dodajući da je na stalnim lekarskim kontrolama na VMA, te da je tu medicinsku dokumentaciju nemoguće falsifikovati.

„U kakvoj mi državi živimo kada javni tužilac privodi lekara i ispituje ga o ličnim stvarima njegovog pacijenta. Na ovaj način šalje se poruka da svako ko bude lečio Bradić Ljubomira da će biti priveden na saslušanje. Odakle pravo bilo kome da maltretira mog izabranog lekara i da li se to radi po naređenju čoveka pored Valjeva“, upitao je na konferenciji za novinare predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. godine.

1 comment on “Tužilac „progoni“ Udruženje boraca zbog „ličnih stvari“ Ljubomira Bradića

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.