Teodosić kandidat za direktora Centra za kulturu?

Kako Vamedia nezvanično saznaje Centar za kulturu dobiće novog direktora. Nemanji Rasuliću istekao je status vršioca dužnosti.

Nemanji Rasučiću koji je krajem 2018. godine postavljen na mesto vršioca dužnosti direktora u Centru za kulturu , krajem prople godine je taj mandat i istekao. Na gradskom sajtu nema objavljenog konkursa za izbor direktora ove ustanove , a nezvanične informacije govore da bi CZK ponovo mogao dobiti vršioca dužnosti i to na prvoj narednoj sednici Skupštine 21. februara.

Kako Vamedia nezvanično saznaje na ovo mesto mogao bi biti postavljen Djordje Teodosić , lice angažovano kao biletar u Bioskopu 85 koji posluje u sklopu Centra . Koliko je poznato Teodosić je po zanimanju glumac i do sada je ostvario manje zapažene uloge, ali je vrlo čest učesnik kulturnih dešavanja u Valjevu. U samom Centru angažovan je po osnovu Ugovora .

Isti izvori navode da će Rasulić još uvek aktuelni vd direktor ostati u Centru za kulturu , ali na mestu pravnika za šta je zatražena saglasnost resornog ministarstva shodno uredbi o zabrani zapošljavanja .

Iz kog razloga Grad nije raspisao konkurs za direktora nije poznato, a možda je razlog isti kao i u slučaju Jelene Kalat JKP Vidrak, za sada u istoriji Valjeva direktora sa najdužim statusom vd. Ako je za utehu , predloženi Teodosić zaista dolazi iz sveta kulture i poseduje znanja iz ove oblasti neophodna za razvoj kulturnih delatnosti u Valjevu što jeste primarni zadatak same Ustanove , ali koliko će zaista, ukoliko bude postavljen, moći da odoleva kreiranju kulture iz zgrade Gradske uprave, pokazaće vreme. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.