Slava u znaku priprema bojkota izbora

Srpski pokret Dveri slavom Sretenje obeležio je ujedno i jubilej svog Pokreta u Valjevu. Bila je to prilika da se na jednom mestu okupe predstavnici svih opozicionih stranaka u Valjevu i ujedno najave aktivosti Dveri u kampanji bojkota izbora u predstojećem periodu.

Na Sretenje pre osam godina u Valjevu je osnovan GO Dveri pa je ovaj datum ozvaničen i kao slava valjevskog Pokreta. Pored brojnih predstavnika opozicionih partija u Valjevu i članova Dveri rezanju slavskog kolača prisustvovali su i predstavnici Izvršnog odbora Dveri. Slaviša Miletić potpredsednik IO Dveri kaže da je Valjevo i dalje jedan od najjačih opozicionih gradova u Srbiji.   

„ Ovo je jedan od gradova koji ima najozbiljniji opozicioni potencijal u ovom trenutku. Slučaj sa uzbunjivačem Aleksandrom Obradovićem je pokazao da je to tako bilo da su ljudi kao on u pitanju  ili su pak podržali slobodu Obradovića. Naprednjačka vlast nigde nije ozbiljnije poljuljana nego u Valjevu i sve je svesnija svoje nesigurnosti“, kaže Miletić.

Slaviša MIletić

Miletić navodi i da je evidentno da SNS dok spušta cenzus za izbore ujedno svojim odborima podiže kvote za glasove .“Njihove aktivnosti u vezi sa pripremama izbora, koje mi ne prihvatamo kao regularne i legitimne, traju već nekoliko meseci. Svaki njihov član dobio je svoje kvote i to nije samo u Valjevu , trudiće se da broj glasova još povećaju. Da li će uspeti u tome? Da , ali i da uspeju u tome to ima jedno drugačije značenje. Navešću vam primer Loznice kad su u pitanju izbori za savete Mesnih zajednica gde je SNS objavio ubedljivu pobedu od 12%. Pitam se koliko to ludilo može da traje? Ali moramo znati da ti izbori na ovakav način neće imati legitimitet i neće biti priznati od medjunarodne zajednice , to je poptuno sigurno . Zato je veliki pritisak medjunarodne zajednice da i mi izadjemo na izbore. Činjenica da je cenzus na par meseci pred izbore spušten govori o nervozi vladajuće stranke jer sve čine da i lažnom opozicijom stvore sliku legitimiteta izbora“. objašnjava Miletić.

Tema bojkota izbora bila je dominatana pa je pravo pitanje bilo i da li se bojkotom omogućuje još četriri godine aktuelnoj vlasti?

„Uz ozbiljno iskustvo iz nekih opština gde su izbori održani poput Lučana sasvim je jasno da ćemo najveću mogućnost za još 4 godine ovakve vlasti imati izlaskom na izbore i priznavanjem i njihovih izbornih neregularnih izbornih radnji. Trenutno okupljeni oko Aleksandra Vučića imaju moćnu mašineriju kakva nikad nije postojala u Srbiji , čuli ste najavljuju zapošljavanje na odredjeno i to je jasan znak da oni ne planiraju sledeće izbore . Njima su važni ovi da pobede , a takvo zapošljavanje jeste pritisak na javni sektor kako bi dali glas SNS-u . Podizanje kvota takodje govori da su svesni da ne mogu da opstanu do nekih narednih izbora. U okviru kampanje Bojkot koja počinje 18 ferbuara u Čačku organizuje se karavan koji će u narednih 30 pa i više dana obići oko 70 gradova Srbije pa i Valjevo je tu . Želimo da predastavimo zašto je važno da gradjani ne budu učesnici izbora . Dveri od iduće nedelje kreću u ozbiljnu kampanju Bojkota . Savez se nije raspao . Moram da kažem da Nebojša   Zelenović još uvek nema konačnu odluku. Bez obzira šta bi njegova odluka mogla da učini Savezu mi moramo imati njegovu dilemu i razumevanje za nju. Zar on da danas prepusti Šabac nekom Sandokanu ? Iz tog razloga tu situaciju i njega moramo razumeti, to je kao kada biste svoju kuću najednom prepustili nekom drugom da njome upravlja , a znate da će je uništiti,“ zaključuje Slaviša Miletić potpredsednik IO Pokreta Dveri.

Članstvu i simpatizerima Pokreta Dveri slavu i jubilej  je čestitao i Željko Živković član valjevskog Pokreta i dodao:„Mi u Valjevu potpuno smo spremni   za sve predstojeće aktivnosti kad je Bojkot izbora u pitanju i učinićemo sve da naši sugradjani shvate značaj tog bojkota. Ovo je jedini mogući način da u postojećim izbornim uslovima sačuvamo naš grad od daljeg propadanja . To propadanje vidljivo je na svakom koraku i stvari moramo zato nazivati pravim imenima i ono što je loše zaista javno tako i oglasiti. Valjevo je pokazalo da ima hrabrosti za to“, rekao je Živković.    

2 comments on “Slava u znaku priprema bojkota izbora

  1. Ana

    Za bojkot ,sta nam drugo preostaje
    Ni naprednjacima nije dobro,ucenjuju ih za neku sicu.Misle ako su im dali neki posao da su vlasnici njihovih zivota.Narode dozovi se pameti ,pokazite da imate i vi svoje dostojanstvo.Ako ste dobar radnik netreba vam niko
    Nepristajte vise na ucene.Za slobodu naroda svi u bojkot.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.