Održan memorijalni turnir “Svetlana Ceca Radojević “

U nedelju 02.02.2020.godine u Valjevu, održan je deveti katare turnir memorijal “Svetlana Ceca Radojević” u organizaciji karate kluba 014 iz Valjeva.

sdr

Po deveti put u gradu na Kolubari u sportskoj hali Student, skupili su se karatisti iz cele Srbije i po prvi put i gosti iz Republike Srpske, koji su ovom turniru dali i epitet međunarodni. Na turniru je nastupilo 46 karate klubova iz Srbije i 1 iz Republike Srpske sa oko 200 takmičara u raznim uzrasnim kategorijama. Turnir se u poslednje dve godine organizuje uz podršku grada Valjeva. Uvodnu reč na turniru dao je trener KK 014 Vladan Živanović, koji je pozdravio sve prisutne i poželeo sportsku sreću takmičarima uz podsećanje na fer plej i viteštvo plemenite veštine karatea. Čast da otvori deveti memorijalni turnir imala je majka Svetlane Radojević, gospođa Mira  Radojević.

Na turniru su uručene nagrade za najmlađe takmičare, za najbolje tkmičare i za nauspešni klub. Nagradu za najuspešni klub na ovogodišnjem turniru poneo je karate klub Bor iz Bora, či su takmičari ostvarili najbolje rezultate i pored domaćina osvojili najviše odličja.

Karate klub 014 nastupi je sa 19 takmičara i to 17 u kategoriji kata i 2 u kumite, borbama, posebno se mora istaći da su na turniru o prvi put nastupili mladi takmičari KK 014, generacija 2012 i malđi: Lana Pavlović, Sara Nešić, Dušan Mileić i Tedora Blagojević, kojima je ovo bilo prvo takmičarsko iskustvao. Mladi takmičari su uspeli da pobede protivnike i da savladaju strah od nastupa, što nam daje nadu za buduće nastupe. Pored mladih takmičara na turniru su nastuppili i već prekaljeni takmičari Pionirke Ana Živanović, Ksenija Kosić, Tamara Dražić, Ivana Matić, Višnja Đurđević i Anđela Mitrović, koje su osvojile najvrednija odličja u kata timovima, apsolutnoj klasi i u svojim takmičarskim klasama. U kategoriji kadetkinja nastupile sue Milica Vulović i Jovana Marković, koje us zauzele drugo mesto. U kategoriji borbi nastupili su David Petrović, koji je osvojio dva prva mesta i Nikola Milivojević koji je osvojio drugo mesto.

Trenerski tim KK 014: Milan Lepojević, Milenko Lukić, Predrag Branković, Vladan Živanović i Čedomir Bajkin, svojim zalagnjem i trudom učinili su da i ovaj kao i predhodni karate turniri u organizaciji KK 014, budu na zavidnom nivou, i da prestavljaju praznik sporta u gradu Valjevu.

Pored nastupa na turniru u Valjevu, KK 014 je dana 01,02.2020,godine nastupio i na takmičenju Sretenje 2020 u Aranđelovcu. Na ovom turniru skromnu družinu od pet takmičara predvodio je trener Vladan Živanović. Na ovom takmičenju postignuti su slefeći rezultati.

Ana Živanović zlatna u klasi D

Ksenija Kosić srebrna u klasi D

Tamara Dražić brontana u apsolutnoj

Ivana Dražić srebrna u apsolutnoj.

Skroman nastup ali dosta odličja, na prestižnom turniru u Aranđelovcu.

1 comment on “Održan memorijalni turnir “Svetlana Ceca Radojević “

  1. KRKI

    SVE POHVALE ZA TRENERSKI TIM JER TO SU STVARNO IZUZETNI LJUDI. A POSEBNO ZA DEČICU KOJA SE TRUDE I POSTIZU REZULTATE.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.