Najveće plate u JP Kolubara, najniže u JKP Vodovod

U Srbiji su nekada istraživanja ukazivala na to da se gradjani najviše plaše policije i pasa. Istraživanja posledjih godina pokazuju da je najdominantniji strah , strah od gubitka posla. Najveći strah od gubitka posla prisutan je kod lica koja rade u javnom sektoru.Istraživali smo zarade u javnim preduzećima u Valjevu.

JKP Polet u 2019 godini najniža isplaćena zarada radnicima bila je 31 462 dinara,a najviša isplaćena radnicima 47 799 dinara. Direktor /poslovodstvo / Janko Gagić/ imao je zaradu od 63 398 dinara . Zarade su iskazane u neto iznosima.

JKP Toplana  najniža isplaćena zarada u 2019 godini radnicima bila je 35 575 dinara , najviša 69 602 dinara . Direktor/poslovodstvo/Zoran Stepanović/ imao je zaradu u iznosu od 73 043 dinara. Zarade su iskazane u neto iznosima.

JKP Vidrak , najniža isplaćena zarada radnicima u 2019. godini bila je  30 989 dinara do je najviša isplaćena zaposlenima iznosila 70 110 dinara. Direktor/poslovodstvo/Jelena Kalat/ imala je zaradu u iznosu od 78 615 diinara .  Zarade su iskazane u neto iznosima.

JKP Vodovod, najniža isplaćena zarada radnicima iznosila je u 2019. godini 30 311 dinara , najviša isplaćena zarada radnicima 65 998 din. Direktor/poslovodstvo/ Djordje Milanović/ imao je neto zaradu u iznosu od 59 362 dinara.  Zarade su iskazane u neto iznosima.

JKP Kolubara , najniža isplaćena zarada u neto iznosu radnicima iznosila je 37 253 dinara dok je najviša zarad isplaćena radnicima iznosila 72 363 dinara. Direktor/poslovodstvo/Zoran Mitrović/ imao je zaradu u neto iznosu u 2019. godini u visini od 100 780 dinara .

Kako se pregledom može utvrditi zarade se isplaćuju u velikom rasponu. Ukoliko bi uzeli prosečne zarade najniže su isplaćene u Vodovodu, a najviše u JKP Kolubara. Izvodjenjem prosečnih vrednosti ovih cifara dobile bi se cifre koje nisu sasvim odlika realnosti već samo statistički prosek. Najveći broj zaposlenih u recimo Vidraku i Vodovodu prima niske zarade pa prosečno uzeta sredina bez broja zaposlenih po zaradama nije realni prikaz stanja stvari. Ali generalni prosek radničke plate kreće se malo iznad minimalne zarade , dakle oko 30 000 dinara.

Kada su u pitanju direktorske plate standardno godinama unazad najviša je zarada direktora JP Kolubara Zorana Mitrovića dok je najniža zarada direktora Vodovoda Djordja Milanovića. Istvremeno Vodovod ima čak osam puta više zaposlenih nego JP kolubara.

13 comments on “Najveće plate u JP Kolubara, najniže u JKP Vodovod

 1. KLELOKLOTROKLEKLEBIS

  OVO SVE GOVORI DOKLE SMO DOGURALI, A OVI STO SE SASTAJU U OPSTINI NEK I DALJE PRICAJU PRAZNE PRICE, CIRUS SE NASTAVLJA SAMO DOKLE…….

  Reply
 2. FANI

  A KOLIKA PRIMANJA IMA GORICA BEMAKO
  KADA JE JE ZA ZADNJIH NEKOLIKO GOIDINA KUPILA NOVI STAN I NOVI AUTO
  A O GARDEROBI I PUTOVANJIMA DA NE PRICAMO……….

  Reply
 3. Spanac

  Zna li se plata novog upravnika src Petnica, Hansa kafedzije, Bobinoga pobratima?

  Reply
 4. Mima

  Šta je to za Pitaća, to je za njega sića.. On je uvek trošio bar tri puta više. Toliku platu imaju i lekari specijalisti ali da li žive kao on?! Tužno je samo koliko su oni učili da bi sad imali toliku platu a koliko Pitać! Njegova jedina sposobnost je u tome što je znao dobro da proceni sa kim može da mulja i odlično je te ortakluke realizovao! To direktorsko mesto mu je samo omogućilo da izvlači novac iz javnog preduzeća i deli sa Gvozdenovićem i nikom ništa! Pojela maca..

  Reply
  1. UBLJANIN

   Pitac izvlaci svoje pare sto mu duguje Sns jos od proslih izbora, zato draga Mima treba dovesti skolovane Japance a ove sa g… mot..

   Reply
 5. KRKI

  U VODOVOD ,POLET I VIDRAK TREBA PRIVATNIK DA DODJE PA DA VIDIM ONDA GOSPODO DIREKTORI KAKO CETE DA IGRATE . A KOLUBARA NE ZNAM ZASTO I POSTOJI.

  Reply
 6. Rad je stvorio coveka a nerad...

  Proverite samo lica koja su zaposljavana u Kolubari zadnjih par meseci -godine,dal oni zasluzuju te plate,sta rade ti tamo koji su ubaceni preko veze,sem sto se vozaju sluzbenim vozilima po ceo dan gore dole.Uskoro detalji o zaposlenim licima i ko ja preko koga dosao.

  Reply
 7. Pedja Kolubara 2

  Radnici primaju 250 EUR i ne bune se a pritom sa širom familijom glasaju za SNS. Cirkus.

  Reply
  1. Kamioni ,bageri,avioni.....

   Aha kako da ne,mozda 250e x2 ili x3.Da glasaju sa familijom to verujemo …

   Reply
 8. Mima

  Ako je Pitać uložio u Sns neka mu partija i vrati a ne da „čerupa“ javno preduzeće i da prebacuje novac svih gradjana na svoj račun!

  Reply
 9. Kvazinovinarčići

  Najveće plate imaju debeli rođeni Bg i ne rade ništa. Pišite koliko autobusa svako jutro dovozi i popodne odvozi Beograđane i Obrenovčane (Obrenovac je najjača SNS tačka Srbije posle Bg) u Kolubaru. Lazarevčani ne rade, rade rođeni Bg i podrepne muve Obrenovčani jer su sprega SNS.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.