Borački skup u Nišu

      1 коментар на Borački skup u Nišu

Pred prepunom skupštinskom salom u Nišu  održan je  veliki skup boraca Udruženja Gvozdeni puk Srbije . Tim povodom valjevski borci izdali su sledeće Saopštenje:

“Tema je bila osnivanje radne grupe od strane Vlade Republike Srbije i način isplate ratnih dnevnica, donošenje Zakona o borcu, ratnim vojnim invalidima, cir, mrvi, porodicama poginulih boraca i članovima njihovih porodica. Govorili su članovi radne grupe Dejan Milošević Kuna iz Kuršumlije, Deja Veličković iz Niša, advokat Miroslav Živković iz Beograda i član radne grupe za izradu nacrta Zakona Bradić Ljubomir. Govor Bradić Ljubomira je bio jasan da borci konačno moraju imati svoj stav i da se ne smeju više deliti i svađati jel to pokazuje da u Srbiji ima oko 880 osnovanih udruženja boraca, da politike  ne sme da bude u redovima boraca i pokušaja ostvarivanja prava. Prvi put se dešava da imate drugu stranu za razgovor koja hoće da se upusti u rešavanje problema a za to je dokaz osnivanje radne grupe za ratne dnevnice, Zakon o borcu i stalni razgovori. ,,Prvi put možete da razgovarate sa državnim sekretarom za boračka pitanja Nenadom Nerić, ministrom Zoranom Đorđević, predsednicom Vlade Anom Brnabić i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučić i to su četiri adrese koje hoće razgovor i koje mogu da reše naše zahteve. Istakao je da svako ko štrajkuje ima pravo na to jel to je najveće demokratsko pravo ali se takav štrajk ne sme kritikovati pa tako ni štrajk u Pionirskom parku u Beogradu što je u zadnje vreme postala navika velikog broja boraca.Svako ima svoje mišljenje i pravo a interesi su zajednički i mi moramo razgovarati sa navedenim predstavnicima vlasti a ne sa ,,ambasadorima“ koji nisu zaduženi za rešenje naših zahteva svidelo se to nekome ili ne“.

Posle govora Bradić Ljubomira prekinuta je vidno narasla tenzija za bespotrebnim raspravama i sastanak je otišao u pravom smeru što su prisutni nagradili nekoliko puta velikim aplauzom i traženjem da ih Bradić predstavlja i predvodi.

Bilo je mnogo dobrih pitanja i predloga od strane prisutnih članova Boračke populacije.

Sastanak je završen u radnoj atmosveri sa još pristiglim borcima za koje je ova tema bila veoma značajna a naročito prava koja proizilaze iz Zakona o borcu.

Nastavljaju se dalji sastanci po Srbiji i početak rada radne grupe za iznalaženje načina isplate ratnih dnevnica a do petka 14.02.2020 godine po prijemu delegacije boraca i ratnih vojnih invalida od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića znaće se tačan datum ulaska Zakona u Skupštinsku proceduru.

Udruženje boraca Gvozdeni puk Srbije

Generalni sekretar i

Udruženje boraca Valjevo

Predsednik,

Bradić Ljubomir”

1 comment on “Borački skup u Nišu

  1. Goran Markovic

    A ovo …borac..bradić dostavio da samo njega traze pa neka ide do ljudi koji su izgarali na ratištu i gde danima štrajkuju u Bg ikoji nemaju da se obuku , jedu , izdržavaju svoju porodicu a ne kao ovaj..boracc.. obučen kao maneken hrani se po restoranima , vozika se sa svojim kolima i jel to od invalidske penzije?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.