Telefonska sednica Veća zbog Apoteke Valjevo-Zašto dramatizovati?

Gradsko veće održalo je danas hitnu telefonsku sednicu na kojoj je doneta odluka o formiranju Komisije koja treba da ispita poslovanje Apotekarske ustanove.

Članovi Gradskog veća hitno su danas pozvani da se telefonom izjasne , daju saglasnost, na formiranje Komisije koja treba da ispita poslovanje Apoteke Valjevo u prethodnoj 2019. godini. Kako Vamedia saznaje, ovaj predlog je usvojen , a predsednik Komisije je Mihailo Milutinović zamenik predsednika Skupštine diretor Filijale za zapošljavanje, predsednik Komisije za javne nabavke i član brojnih drugih gradskih komisija.

Zanimljivo je da je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović na konferenciji za novinare održanoj tokom nedelje  u stranačkim prostorijama odgovarajući na pitanja novinara vezanih za slučaj Apoteke rekao da je to pitanje prrilično „dramatizovano“.

Shodno ovoj izjavi nejasno je zašto je sazvana telefonska sednica koja očito nije mogla da sačeka neku narednu koja će izvesno prethoditi sednici Skupštine grada koja će po dosadašnjim saznanjima biti održana polovinom februara.

Inače Grad Valjevo zbog nemara u potpunosti je ignorisao zakonsku obavezu po kojoj je još pre sedam meseci trebao da oformi radno telo koje bi ispitalo poslovanje i ustanovilo koliki dug ima ova ustanova. Visina duga izuzetno je značajna jer je obaveza izmirivanja istog obaveza osnivača odnosno u ovom slučaju Grada Valjeva. Grad je shodno tome kao zakonsku obavezu trebao da predvidi i sredstva u budžetu za nadokandu duga , isplatu poverilaca, ali to nije učinjeno pa trenutno u budžetu ne postoje sredstva koja su opredeljena i koja mogu biti skorišćena za ovu namenu. Kako je na istoj konferenciji Gvozdenović saopštio  Apoteka bi trebalo da svoj slobodan prostor izda u zakup. Ipak sa koliko slobodnog prostora Apoteka raspolaže nije poznato. Istovremeno u materijalu za sednicu Skupštine na kojoj je usvojen realizovani program poslovanja Apoteke za 2018. godinu bilo je navedeno da dug ustanove iznosi skoro 100 miliona dinara.  

Ako je sve dramatizovano čemu telefonska sednica?

4 comments on “Telefonska sednica Veća zbog Apoteke Valjevo-Zašto dramatizovati?

 1. ČELIČNO MUDO

  UUU JJJJEEEEESSS STO BI REKLI BEOGRASKI MANGUPI PA ODRZAVA SE TELEFONSKA SEDNICA DALEKO IM OPSTINA . AAAAAAHHHHHAAAAHHAAHAHA TAKO JE TO U ZEMLJI GDE VLADAJU ŠIRGE NA BRDOVITOM BALKANU.

  Reply
 2. Goran Markovic

  Pisao sam o sadasjnjoj situaciji gde se očekivala ovo je agonija koja traje duže i sve se izvlacilo na..mišiće..i odgovorno tvrdim da je za ovo morao da zna gradonacelnik Valjeva gvozdenovic kao i ovaj specijalac Mihailo Milutinovic Klonfer jer obavlja funkciju zamenika predsednika Skupštine grada Valjeva i gde postoji i dokumentacija o radu Apotekarske Ustanove .Sada se javlja neko Vece .Sram vas bilo zašto ste do sada cutali kada ste usvajali izveštaje Apotekarske Ustanove i vaša je odgovornost .Ovo je još jedna prilika da Tužilaštvo reaguje .ODGOVORNO TVRDIM da je ovde bilo prikrivanje pravog stanja kao i sa Domom zdravlja i da se mora povesti postupak protiv odgovornih lica .Sunjiva mi je uvek priča gde se nalazi Klonfer koji će pokušati u njegovom poznatom stilu kao i predhodnih godina da ..pomogne.. u rešavanju problema kao i ovo zadnje kada je bio u komisiji oko ..kupovine ..stana koji pripada gradu i gde su svi drugi krivi sem on i njegov pajtos gvozdenovic .

  Reply
 3. Анонимни

  На примеру управљања Апотекарском установом се огледа сва неспособност ове власти. Све апотеке у Ваљеву одлично послују, само постоје проблеми у оној којом управља градска власт! За доношење одлуке о затварању појединих апотека, заседао је Управни одбор, чија је директна одговорност за ово стање. Они су уредно наплатили дневнице за сву штету коју су направили овој институцији!!!

  Reply
 4. Istina

  Sve je unapred isplanirano. Zna se gde idu apoteke…
  To je posao koji je najisplativiji u ovoj bolesnoj Srbiji.
  Pogledajte koliko samo apoteka ima u AVljevu i svgde su redovi, narod je mnogo bolestan…
  Tuga, umesto da su redovi ispred pozorišta,sportskih kafana pa i restorana, kod nas je gužva u Domu zdravlja, bolnici i apotekama.
  A tek kada na naplatu za koju godinu stigne bolest od sve više prekomerno zagađenog vazduha, onda će tek da apotekari zarašuju na bolesti, bedi i siromaštvu…
  Narode opameti se!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.