Ništa od stanova za pripadnike službi bezbednosti u Valjevu

U Novom Sadu započeta je izgradnja još 438 stanova u okviru Projekta izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, saopšteno je iz Vlade Srbije. Nastavlja se izgradnja I u  Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju. Valjevo nije obuhvaćeno ovim projektom.

Djenovac2

Pre dve godine, u januaru 2018. godine grad Valjevo prijavio se za izgradnju stanova za pripadnike bezbednosti. Shodno razvoju situacije u okviru ovog projekta nema sumnje da Valjevo nije njime I obuhvaćeno.

.U okviru „prve a“ faze projekta, koja je tokom 2019. godine započeta u Vranju, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, za pripadnike službi bezbednosti gradi se 1.530 stanova. “Prva b” faza sada obuhvata više od 6 000 stanova.

U pitanju je izgradnja jaftinih stanova sa cenom do 500 evra po kvadratu.Ministarka Zorana Mihailović kaže da će najmanja spratnost zgrada koje će se graditi za pripadnike sektora bezbednosti biti četiri sprata, a cena će biti u proseku 500 evra po kvadratnom metru, dok će, kako je rekla, izgradnja jedne zgrade- trajati oko godinu dana.

Grad Valjevo je stanove za pripadnike službi bezbednosti obećalo još 2011. godine na lokaciji Djenovac 2 gde je trebalo da bude izgradjena 51 stambena jedinica. U pitanju je bio projekat Vojske Srbije čija je procenjena vrednost iznosila million evra . Do izgradnje tih stambenih jedinica nikada nije došlo. Po podacima iz te godine, 155 pripadnika službi bezbednosti čekalo je na krov nad glavom.  Shodno novoj situaciji devet godina kasnije za njih stanova I dalje nema.

3 comments on “Ništa od stanova za pripadnike službi bezbednosti u Valjevu

  1. zidar

    A šta je sa Đenovcem,još stoji tabla o izgradnji stanova?što neće gore da se gradi i zbog čega?

    Reply
  2. Novinar

    Ljudiii, shvatite već jednom: na lokaciji vojnog poligona ,,Đenovac 2,, ima nekoliko masovnih
    tajnih grobnica( ,,pasja groblja,,), nastalih negde 1945/46 godine, streljanjem, bez prethodnog suđenja, nekoliko stotina
    pripadnika Pokreta DM!
    Takva grobnica se nalazi i u reonu nekadašnje Ciglane na Petom puku, kao i u blizini lokacije Vatrogasnog doma.
    Takođe, nekoliko manjih tajnih grobnica ostalo je zatrpano ispod stambenog naselja ,, 29. novembar,, na Petom puku!
    Ako nemamo prikladnije lokacije za stanogradnju u Valjevu, onda nam ne treba ni ,,Đenovac 2,, !
    NA GROBLJU SE NE GRADE KUĆE i STAMBENE ZGRADE!!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.