Mionica: Svečana akademija u čast Svetog Save

U Mionici je Svečanom akademijom obeležena školska slava Sveti Sava. Svečanost su prisustvovali predstavnici opštinske uprave, prosvete, sveštenstva .

Prigodnim programom i podsećanjem na značaj i ulogu obrazovanja u Srbiji, ali i podsećanjem na reči Svetog Save , Mionica je obeležila ovaj značajan datum.

„Opština Mionica razume da je budućnost našeg naroda utabana bogastvom znanja svakog pojedinca i zato predano radimo na stvaranju najkvalitetnijih uslova za obrazovanje naših građana. Rekonstrukcija OŠ ”Milan Rakić”, rekonstrukcija OŠ ”Vojvoda Živojin Mišić” , rekonstrukcija seoskih školskih objekata, rekonstrukcija Srednje škole ”Mionica”, osnivanje Centra za obrazovanje i razvoj koji besplatno edukuje građane u cilju sticanja znanja i veština iz različitih oblasti nauke i umetnosti,  rekonstrukcija Kulturnog centra, obnova Biblioteke ”Milovan Glišić”, izgradnja moderne Hale sportova,  uvođenje toplotnog sistema na biomasu, kilometri  vodovodnih mreža, mostova i puteva koji nas povezuju sa svetom  – podvizi su ka DOBRU.Duhovnom, mentalnom i fičkom dobru svih građana, dobru  društvene zajednice kojoj pripada sjajna budućnost“, rekao je predsednik Opštine Mionica Boban Janković.

Uz poziv da negujemo dobro u sebi Janković je Srpskoj pravoslavnoj crkvi, svim njenim vernicima,  školama i đacima čestitao  praznik ”Savindan”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.