I radovi i Ugovor u istom danu?

Samo par sati nakon što je Vamedia objavila vest da na sajtu CZK nema obaveštenja o ishodu tendera za klizalište , isti ugovor je objavljen , a istovremeno na platou ispred CZK počelo je postavljanje klizališta.

započeto postavljanje klizališta 3.januar 2020.godine

Kako se može videti u Ugovoru, posao postavljanja klizališta poveren je dobro poznatom izvodjaču preduzeću Gemtehnik koje je tu uslugu pružalo i prethodne dve godine . Za ovu uslugu, jedinom ponudjaču na tenderu,  Gemtehniku biće plaćeno 1 235 000 dinara , odnosno 15 000 dinara manje od procenjene vrednosti javne nabavke.

U istom Ugovoru se navodi da je oocenjivanje ponuda održano 3. januara. Očito otvranje ponude  održano je  30.decembra kako je to navedeno u konkursnoj dokumentaciji, a  nekoliko dana po isteku roka za donošenje odluke ocenjivana ponuda. Zanimljivo je da se u Ugovoru pominje i član zakona koji dozvojava naručiocu da zaključi posao pre isteka roka za žalbu ukoliko je samo jedan ponudjač učestvovao.  

Ipak ekspres rad nastavio se gotovo istovremeno sa potpisivanjem ugovora jer su radovi na postavljanju klizališta počeli . Kako je Gemtehnik znao da će njegova ponuda biti prihvaćena i u tom pravcu organizovao kamion i radnike koji će odmah početi radove za sada nije poznato?

Tako Valjevo nakon kašnjenja samog raspisivanja javne nabavke, pomeranja roka o otvaranju ponuda bez istaknutog obaveštenja , gotovo brzinom svetlosti dobio izvodjača radova koji je ekspresno počeo da postavlja klizalište.

Podsećamo da je konstantni izbor preduzeća za postavljanje klizališta u prethodne dve godine bio  Gemtehnik . Klizalište je zime 2018/2019 koštalo  million dinara dok je zime 2017/2018 taj iznos bio 750 000 dinara. Ove zime košta 1 235 000 dinara.

9 comments on “I radovi i Ugovor u istom danu?

 1. Balerina..

  Ko plaća ,struju,vodu i zakup ???Mesto da dodju ivestitori sa fabrikama ,nama pare odlaze..Kakose luna park finasira,bez pomoći grada..

  Reply
 2. Goran Markovic

  LOPOVI , LAZOVI , PREVARANTI BANDITI ..Znaci godinam rade tako i NISATA! Ima li Drzavnih organada reaguju i pohapse jednom badu da Valjevo prodise?

  Reply
 3. Tupavi

  Kakvi tenderi, kakvi bakraci. Ko ce da se zajebava sa tim jos. Valjda necemo se drzati Zakona ko pijan plota. Srbija je ovo. Da je drugacije sve bi bilo drugacije.

  Reply
 4. Valjevac

  Kad može Jovanjica i afera Krušik da prodju nekažnjeno što se uzbudjivati zbog kriminala sa klizalištem.

  Reply
 5. Opozicionar

  Ali zašto postoje odbornici opozicije,ili opozicione stranke,a sutra će tražiti da se glasa za opoziciji,i nemoj posle da se cude ubedljivom debaklu

  Reply
 6. Čudno

  Pored ovakve opozicije mogu da rade šta god hoće i da budu na vlasti dokle god hoće

  Reply
 7. Creator

  Rasulo vlasti u gradu je ogledalo stanja u drzavi … uskoro ce izbori, ali sve dzaba kad je tu milion penzionera ….

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.