Asfalt se pokupio 30km za jedan dan

U nekoliko izjava datih medijima gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović izjavio da je u 2019. godini  uradjeno 50, više od 60 I čak  80 km puteva. Ako u Valjevu neko I zna koliko je zaista kilometara ulica I puteva uradjeno te podatke ne iznosi . Verovali ili ne neke dužine u izjavama su menjane u roku od jednog dana. U Valjevu se ugradjuje asfalt koji se širi , ali I skuplja.

screenshot/Kozličić

Kraj jedne godine uvek donosi sumiranje svega onoga što je u toj godini I uradjeno. Ako je verovati izjavama gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića u Valjevu je za samo godinu dana uradjeno ko zna koliko kilometara asfalta.

Iako je u više izjava tokom godine Gvozdenović navodio da radovi teku , da se radi više nego ikad , sami gradjani ta velika gradilišta nisu mogli da vide. Ali jedna od znaajnijih izjava o tome šta je sve konkretno uradjeno data je na stranačkoj konferenciji u prostorijama SNS-a kada je u julu 2019. God GVozdenović rekao da su uradjene čak tri ulice : Nušićeva, Vojvode Mišića I Jakova Nenadovića. Na žalost na istoj konferenciji nije rečeno u kojim dužinama , ali sudei po izvedenim radovima u julu se radilo o kilometer asfalta u pomenute tri ulice.

U izjavi Vujić televiziji 20. novembra Gvozdenović kaže da je uradjeno više od 60 km asfalta.

Za sedam dana kilometraža narasta na  skoro 80 kilometara.  Na otvaranju puta u Vragočanici Gvozdenović 27. novembra 2019.god kaže:”Preko 80 km je asfaltirano puteva na seoskom području. Imajući u vidu naš budžet koji je prema zvaničnim informacijama jedan od tri budžeta po stabilnosti u Srbiji i sva su očekivanja da ćemo sledeće godine nastaviti još više da investiramo.”

Vrtoglavi rast kilometraže pao je samo dan kasnije 28.novembra u izjavi listu Kurir Gvozdenović kaže : “Ovu godinu Valjevo završava sa 50 kilometara novog asfalta, a to je preduslov da brzim saobraćajnicama dođu i novi investitori, ali i da stanovništvo ostane da živi u selima.”

To znači da je najpre u Valjevu od jula do novembra uradjeno više od 70 km asfalta , ali pre svega da je u pitanju asfalt posebnih svojstava jer počev od 20. novembra pa do 28. novembra asfalt narasta I smanjuje se, skuplja se.

Na ovim dužinama Valjevu sada može da pozavide I Putevi Srbije koji su jedini nešto I uradili na teritoriji Valjeva kad su u pitanju ozbiljnije kilometraže. Iako je u budžetu bilo skoro pola milijarde za ovu namenu niko više ne može reći koliko je za taj novac uradio grad .

Ali koliko je zaista 80 kilometara pre nego što se taj asfalt pokupio?

To je dužina  puta Valjevo –Požega preko Kosjerića.

To je dužina puta Valjevo – Jakovo preko Obrenovca.

To je dužina  puta Valjevo – Loznica .

Dužina od 80km je da nam svako pozavidi. To je sigurno trebao biti velliki I dobar razlog da se u Valjevu organizuje fešta , proslava, otvaranje bar jedne deonice od 5 ili 10 km . Fešte nije bilo. Možda zato što je 27. novembra bilo 80 km , ali je zato 28. kilometraža pala na 50 km. Shodno tim oscilacijama razumljivo je da nijee bilo vremena da se ljudski proslavi I obeleži. 

Gradu Valjevu sada ne preostaje ništa drugo nego da se tuže izvodjači radova koji su ugradili takav asfalt koji se po dužini skuplja 30km za 24 sata. Da se pamuk toliko skuplja , tekstilna industrija ne bi postojala.

7 comments on “Asfalt se pokupio 30km za jedan dan

 1. Pujdo

  Covek se ne obuva u jednoj pameti i on je opasan za okolinu.Njegovi najblizi saradnici treba da mu pod hitno predloze posetu doktorima.Zao mi je sto on i ona njegova ne citaju ovo

  Reply
 2. Nikola

  Samo da se naš Dragan vrati videli bi svi ljudi da su pogrešili. On je bio doktor za asvalt, ako mogu tako da se izrazim. Da ga nisu oterali ovi naprednjaci on bi asvaltirao bar 160 kilometara i svi bi kilometri bili tu.

  Reply
 3. Bajadera Sity

  Ha, ha, ha, ljudiii, pa valjda ste čuli da kradljivci drva za ogrev iz državnih šuma,
  kad nam s jeseni doteraju drva pred kuću ili stambenu zgradu, teatralno nam
  pred našim očima mere uskubičena drva…sa ŠVERCERSKIM ,,METROM,, , da nas uvere
  o njihovom velikom ,,poštenju,,! Naime, taj METAR nema 100cm, već 80cm !!!
  E, tako vam je bilo merenje asfaltiranih puteva u Valjevskom kraju: korišćen je LOPOVSKI
  metar koji trenutno stoluje u Sivonji na Gradskom trgu, jer, bogati, treba da se lepo ugrade
  firme koje su asfaltirale puteve, i rukovodstvo u lokalnoj vlasti grada Valjeva, koje, poznato je,
  NIJE GADLJIVO na pare, izraženo u procentima, i u stilu: KOLIKO JA TU VALJAM?
  Da, da, još od Turske vladavine, Valjevo nije imalo veće LOPOVE na vlasti!!!
  Sve pokradoše, i KUMOVIMA i ŠVALERKAMA udatim, razdeliše!!!

  Reply
 4. Pedja Kolubara 2

  Osnovna odlika svih članova SNS je besomučno LAGANJE tako ovo i nije tako čudno.

  Reply
 5. Koki

  Koja je svrha pisanja ovih naših komentara, kada se godinama ništa ne menja?
  Molim za objašnjenje. Hvala

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.