Veoma veliko interesovanje građana za besplatne preventivne preglede

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju  Ministarstvo zdravlјa uspešno sprovodi već drugu godinu u cilјu rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlјu, održana je u nedelјu, 22. decembra, od 8 do 16 časova, u Opštoj bolnici Valjevo i svim domovima zdravlja Kolubarskog okruga. U Opštoj bolnici Valjevo šest medicinskih timova lekara i sestara uradilo je ukupno 547 pregleda, za 239 građana, koji su odlučili da se na ovaj način pobrinu za sopstveno zdravlje i preventivno pregledaju. Očekivano najveće interesovanje vladalo je za ultrazvučni pregled abdomena pa ne čudi brojka od 175 urađenih ultrazvučnih pregleda u Opštoj bolnici Valjevo. Od 239 pregledanih njih 76 nije imalo zdravstveno osiguranje pa je ovo bila jedinstvena prilika da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje.

Ovom prilikom u Opštoj bolnici Valjevo vladalo je veoma veliko interesovanje građana i za neke druge specijalističke preglede koji ovoga puta nisu bili ponuđeni, a svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, mogli su da se preventivno pregledaju, dobiju savet ili upute na dalje lečenje.

Ovoga puta u skladu sa našim kadrovskim i tehničkim mogućnostima obavljani su pregledi kroz ultrazvuk abdomena i  kardiološki pregledi, merenje vrednosti EKG i krvnog pritiska. U toku ovih preventivnih pregleda radile su  i ambulante domova zdravlja širom Kolubarskog okruga, ali se kao i do sada najveći broj građana uputio upravo ka Opštoj bolnici Valjevo.

2 comments on “Veoma veliko interesovanje građana za besplatne preventivne preglede

  1. Zdravko

    Za razliku od mladih stariji sugradjani i te kako vode računa o preventivnim pregledima. Oni bi trebalo da se ugledaju na njih i da redovno odlaze na skrininge pa i na ovakve akcije. Ne znam koji izgovor može biti opravdan da ne ideš na preglede. Licno si odgovoran za svoje zdravlje. Uludo troše vreme na fejsu i instagramu a problem je otići na skrining. U Japanu se gube odredjena prava napr. radno mesto ako ne odlaziš na zdravstvene preglede. Država i ovde to mora sankcionirati. I ovako odumiremo kao narod.

    Reply
  2. Crnji vrh

    Kako je moguce u Srbiji da ljudi u danasnje vreme nemaju zdravstveno osiguranje?
    Od 239 pregledanih njih 76 nije imalo zdravstveno osiguranje pa je ovo bila jedinstvena prilika da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje.
    Da li to zna predsednica vlade, da li zna predsednik Srbije. E nemokte se igrati, javite im sto pre, bice to reseno, samo da oni saznaju. Ajde malo truda

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.