Skupština Udruženja boraca Valjevo

Udruženje boraca rata od 1990 godine održalo je svoju Skupštinu kojoj je prisustvovao veliki broj članova, ali i gostiju. Tim povodom ovo Udruženje izdalo je sledeće saopštenje za javnost:

 “Udruženje boraca Valjevo je dokazalo još jednom da je najbolje organizovano udruženje boraca u Srbiji pred prepune dve sale u Skupštini grada Valjeva. Izabrano je novo rukovodstvo predsenik Skupštine je ponovo Jovan Lukić ratni vojni invalid, za predsednika udruženja boraca je ponovo izabran Bradić Ljubomir, za predsednika Nadzornog odbora Miloš Obradović a za predsednika Verifikacionog odbora Božidar Petrović na period od 4 godine, izabrano je sedam članova Izvršnog odbora, tri člana nadzornog odbora i tri člana Verifikacionog odbora.

Govorio je državni sekretar za boračka pitanja Nenad Nerić posebno o nacrtu Zakona o borcu, zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković o lečenju i saradnji sa gradom Valjevom, predsednik udruženja boraca Gvozdeni puk Dejan Milošević Kuna iz Kuršumlije o Zakonu o borcu i pregovorima sa Vladom u vezi isplate ratnih dnevnica i diskriminacije, Miodrag Bogdanović Glumac iz Ivanjice o predlogu nacrta Zakona o borcu i svi isključivo na temu Zakona i boračkih prava. Gosti su bili srodna udruženja iz Osečine, Ljiga, Vrnjačke banje, Trstenika, Novog Sada, Niša, Zaječara, Leskovca, Beograda i Raške.


Povelje udruženja boraca dobili su Episkop valjevski G. Milutin, potshumno državni sekretar upokojeni Negovan Stanković, ministar za boračka pitanja Zoran Đorđević i to su jedine povelje date do sada od 2008 godine, za dobru saradnju i pomoć u radu/za patriotsku, nesebičnu i blagodarnu podršku u radu Udruženja boraca u Srbiji/.


Boračka populacija je podržala hitno donošenje Zakona o borcu.
Usvojen je rad udruženja i materijalno- finansijsko poslovanje za 2018 i do novembra 2019 godine.

Udruženje boraca Valjevo
Predsednik,
odgovorno lice i rukovodilac
programa Negovan i
projekta Aleksa
Bradić Ljubomir”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.