Pod lupom istrage četiri tendera ukupne vrednosti 73 miliona dinara

Istražni policijski organi  u Gradskoj upravi zatražili dokumentaciju vezanu za 4 javne nabavke. Ukupna vrednost javnih nabavki koje se istražuju je 73 miliona dinara.

Kako Vamedia nezvanično saznaje od izvora u Gradskoj upravi, Odeljenje za borbu protiv korupcije zatražilo je dokumentaciju vezanu za četiri tendera koja je Uprava raspisala  i to : javna nabavka vezana za zimsko održavanje 2018/2019 godina, izgradnja Poparskog puta,  usluge informisanja i nabavka polovnog kamiona smećara.

Kako se može utvrditi iz objavljenih tendra izgradnja Poparskog puta koštala je grad  14.200.000 dinara sa PDV-om I ova javna nabavka realizovana je u 2018. godini, nabavka polovnog kamiona smećara realizovana je 2016 . godine u vrednosti od 4,8 miliona dinara bez PDV. Prvobitno zaključeni ugovor u 2018. godini za zimsko održavanje iznosio je 40,6 miliona dinara dok je u maju ove godine Gradsko veće prihvatilo izveštaj nadzornog organa o višku izvršenih radova pa je grad Valjevo za ove poslove izdvojio I dodatnih 9,1 milion dinara. Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenoviću martu ove godine  raspisao je I nabavku za uslugu informisanja mimo zakona nakon čega su reagovala brojna novinarska udruženja ukazujući na nezakonitost , ali to nije sprečilo potpisivanje ugovora po unapred sklopljenom dogovoru u visini od 4,1 milion dinara.

Sve ukupno pod lupom istražnih organa, po za sada nezvaničnim saznanjima Vamedie, naći će se ukupno 73 miliona dinara iz budžeta grada.

Podsećamo da je u Gradskoj upravi 2017. godine pod sumnjom u dogovaranje tendera uhapšeno više lica medju kojima tadašnji načelnik Uprave Aleksandar Vujić Subotić I Aleksandar Djurić zaposlen na poslovima javnih nabavki. Sudjenje u ovom slučaju još uvek nije počelo, a tužilaštvo je sudu dostavilo optužni predlog na 53 strane. Vujić Subotić se nakon izlaska iz tromesečnog pritvora nije vraćao na radno mesto u Upravi dok je Aleksandar Djurić ponovo angažovan u Gradskoj upravi  na poslovima javnih nabavki po osnovu ugovora.

5 comments on “Pod lupom istrage četiri tendera ukupne vrednosti 73 miliona dinara

 1. Goran Markovic

  Ko je na celu grada , jel gvozdenovic slobodan i koji je ovo put tolki novca i jel neko utice na njega , zasto to ne kaze sada posle nema ?Ko su savetnici gvozdenovicevi , ko je predlozio Klonfera za neku kontrolu javnih nabavku ili gresim ?Zasto se vise igraju igre oko milionskih ne pravilnosti a jure se sitne ribe ,?Broj jedan {1} gvozdenovic pa ostali .Ko su ljudi koji sede u nekim drugim sluzbama gde se dogadjajau ove i slicne price?Trteba ih onda pustiti neka karadu , uzimaju rade , grade , kupuju kuce stanove na egsoticnim mestima kola , odeca , jelo , pice , provodi dok narod ne pokuca na vrata sive zgrade onaj narod gladan , ponizen tada nista nije bitno!

  Reply
  1. Milan

   A što je tebi taj Gvozdenović toliki trn u oku kad si radio za njega sve štoje trebalo..

   Reply
   1. Goran Markovic

    ,,Milan,, U odnosu na vas ja razmisljam svojom glavom , drugo procitana prica ,,kada si radio za njega,, .Naravno vama je lepo ali do kada i da vam kazem nesto .VOLIM JA OVOG VASEG bobu , zanimljiv neki lik .I da vas pitam da li vas je pozvao na useljenje u stan u BG , ili je opet neko nesto slagao?Pustite vi te floskule radio i slicno provaljotka ste. Da ne zaboravim VOLIM I JA VAS da se ne ljutite .

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.