Počelo postavljanje novogodišnje rasvete

Juče u Valjevu započeto postavljanje novogodišnje rasvete. Ove godine nema kupovine nove.

Postavljanje novogodišnje rasvete započeto je juče pa su se radovi mogli videti u Kardjordjevoj ulici. Kako izjavljuju nadležni ove godine biće postavljena rasveta kojom grad raspolaže odnosno neće biti nabavke nove rasvete. U 2016. i 2017. godini grad je za nabavku novogodišnjih ukrasa potrošio 12 miliona dinara.

Te 2016. godine samu nabavku pratila je i velika afera vezana za firmu „Keep light“ . Naime, na tender koji je raspisan u decembru te godine  javila se firma “Keep light” koja potom gradu isporučila ledene zavese, jelke I druge ukrase kojima je ubrzo grad I ukrašen. Već krajem decembra pristigla je I informacija o tenderima u Smederevu, Novom sadu I Valjevu za koje je navedeno da je vrlo moguće da su namešteni s obzirom da se tražilo previše detalja.

Grad je I u 2017. godini ponovo izdvojio sredstva za novogodišnju rasvetu s tim da je dobavljač bilo preduzeće Maksvel group, a u 2018. godini bilo je predvidjeno da na nabavku rasvete za Novu godinu bude utrošeno još 6 miliona dinara. Na ovu nabavku burno je reagovala vljevska javnost jer bi računica za ukrase za tri godine iznosila 18 miliona. Na burne reakcije koje su sugerisale da je to previše novca, načelnik odeljenja za infrastrukturu Zoran Trifunović na sednici Skupštine je rekao : “Svi mi imamo pravo da izvedemo našu decu, naše unučiće da vide kako to izgleda za vreme nekih praznika kao što je Nova godina. Znači ne morao mi svi iz Brđana, Novog Naselja, Gorića, Petog Puka da sidjemo u centar grada da bi deci i unucima pokazali kako to izgleda. I naša želja je da imamo to. Shodno sredstvima, može se koliko se može”.

Ipak nove nabavke nije bilo.

Za ovu Novu godinu dodatnih nabavki  nema, a jedno od objašnjenja je da grad nema novca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.